‘Mark van Bommel zorgt voor frisse wind bij PSV’, kenners denken dat PSV lang meestrijdt om titel - Omroep Brabant

‘Mark van Bommel zorgt voor frisse wind bij PSV’, kenners denken dat PSV lang meestrijdt om titel

11 augustus 2018 om 16:42
nl
PSV speelt zaterdagavond in eigen huis tegen FC Utrecht en hoopt dan meteen voor eigen publiek de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Punten die de club hard zal hebben in de titelstrijd. De kenners van Omroep Brabant laten hun licht schijnen over het seizoen van PSV. “PSV heeft de sterkhouders behouden en heeft goede talenten, zij zijn de topfavoriet.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Dat zegt PSV-watcher Joost van Erp die denkt dat PSV ook dit seizoen kampioen gaat worden. “Ajax heeft flink ingekocht en behoorlijk wat ervaring aan de ploeg toegevoegd. Maar sterkhouders als Jeroen Zoet en Luuk de Jong hebben bijgetekend en Hirving Lozano loopt ook nog rond in Eindhoven. Plus de nieuwe wind die Mark van Bommel met zich mee brengt. Dat lijken me voldoende ingrediënten voor een nieuw feestje in Eindhoven.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De andere clubwatchers zijn het niet eens met Van Erp en denken dat PSV dit seizoen Ajax voor moet laten gaan. “Met Dusan Tadic en Daley Blind heeft Ajax twee ervaren krachten gehaald, en PSV heeft daarentegen spelers gehaald die voor het eerst met de druk van het kampioenschap moeten gaan spelen”, zegt NAC-watcher Job Willemse. 

Van Ginkel
“Voor PSV is het te hopen dat het weer gaat rommelen in Amsterdam”, zegt Ronald Sträter. “Dan zou PSV als team moeten profiteren.” Dat team is nog grotendeels hetzelfde als dat van vorig jaar. Uit de basiself verdwenen alleen Joshua Brenet, Marco van Ginkel en Santiago Arias. De clubwatchers zijn het unaniem erover eens dat Van Ginkel het meest gemist gaat worden in Eindhoven. “Hij zorgde bovendien voor de nodige creativiteit in de middelste linie. Die creativiteit wordt momenteel echt gemist, en het zal de vraag zijn of Ryan Thomas die creativiteit kan toevoegen”, doelt Van Erp op de laatste aankoop van PSV. 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

PSV kende een succesvolle voorbereiding met overwinningen op Europese subtoppers als Galatasaray, Olympiakos en Valencia. De eerste echte test ging wel verloren. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal was Feyenoord na penalty's te sterk. Bij PSV vielen toen Angeliño en Denzel Dumfries op. Beide backs lieten telkens hun offensieve intenties zien. Willemse denkt dat PSV met de Spanjaard een goede back in huis heeft gehaald. "Hij liet vorig seizoen bij NAC al zien over veel kwaliteit te beschikken en ook tijdens de Johan Cruijff Schaal liet de linksback een goede indruk achter ondanks zijn gemiste penalty. Als hij deze lijn doortrekt, gaat PSV daar veel plezier aan beleven." 

Mooiste transfer
"De grootste winst van PSV is het aanblijven van Jeroen Zoet en Luuk de Jong. Dat deze jongens zijn gebleven is eigenlijk de mooiste transfer", zegt Van Erp. Die verder veel verwacht van Nick Viergever. De linksbenige verdediger kwam deze zomer transfervrij over van directe concurrent en rivaal Ajax. "Dat je dat doet en durft zegt veel over zo'n jongen. Dan beschik je over karakter", vervolgt Van Erp. Volgens de PSV-watcher brengt Viergever veel ervaring met zich mee, doordat de verdediger bij Ajax al veel Europese wedstrijden speelde.   

PSV speelt zaterdagavond om 20.45 uur thuis tegen FC Utrecht. De wedstrijd is LIVE te volgen via de website en app van Omroep Brabant. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.