Video

Meer dan de helft van Tilburgse auto's rijdt met te slappe banden

11 augustus 2018 om 17:22
nl
Automobilisten in Tilburg konden zaterdag bij bouwmarkt Hornbach gratis hun bandenspanning controleren. Wie met een goede bandenspanning rijdt verbruikt minder brandstof. Dat is dan weer goed voor het milieu en het scheelt in je portemonnee.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De bandencontrole in Tilburg is bepaald geen overbodige luxe. "Ongeveer zestig procent van de auto's die hier komen voor een gratis controle heeft te slappe banden", zegt bandencontroleur Roland.  Een team van jonge mensen controleert aan de lopende band de bandenspanning. Dat gaat met de meetapparatuur razendsnel. "Eigenlijk zou je de bandenspanning van je auto om de paar maanden moeten controleren", vindt Ronald. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Slechte lucht
De gemeente Tilburg biedt de controle gratis aan. Volgens de stichting Natuur en Milieu scoort de stad slecht als het gaat om de luchtkwaliteit. Met een goede bandenspanning verbruik je minder brandstof. En dat is dan weer een beetje beter voor het milieu.

De automobilisten die gebruikmaken van de actie zijn enthousiast. "Ik merkte dat mijn banden wat aan de slappe kant waren, dus dit kwam goed uit", zegt een man. Even later rijdt hij weg met zijn opgepompte banden. "Het is veiliger, beter voor de wegligging en voor het milieu, dus eigenlijk voor alles", zegt hij tevreden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.