Video

'In het rijtje onnodig', zuur gevoel bij Willem II na verliespartij in eigen huis

11 augustus 2018 om 21:30
nl
Willem II is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Gezien het spelbeeld was dat niet terecht. De teleurstelling was dan ook groot na afloop van de 0-1 nederlaag tegen VVV-Venlo.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Willem II begon goed aan de wedstrijd, maar kwam uit het niets op achterstand. VVV-trainer Maurice Steijn noemde het een zondagsschot, maar ook die tellen. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat de enige treffer van de avond. "En dat is triest", zei trainer Adrie Koster kort na de verliespartij.

"Ik moet zeggen, VVV heeft een paar momenten gehad en een schitterend doelpunt", vervolgt Koster. "Dat is realiteit. Maar het is onnodig. We hebben er alles aan gedaan om minimaal de gelijkmaker en voor de overwinning te gaan. Maar helaas zat het er niet in."


'In het rijtje onnodig'

Elmo Lieftink stond eigenlijk vol ongeloof in de mixed zone van het Koning Willem II Stadion. "Dit is een hele zure start. In het rijtje onnodig. Het had zeker niet gehoeven, ook niet gemoeten. Je begint heel goed aan de wedstrijd. Maar na die goal zakken we heel ver weg. Dat mag eigenlijk niet. Er is ook geen excuus voor."

Het was een prachtige treffer van Danny Post. "Het was een mooie goal. Maar die kwam wel uit het niets. Ze hadden nog geen kans gehad. Dit kun je ook geen kans noemen."

Speel de wedstrijd tien keer op deze manier en Willem II wint er veel, want qua statistieken was de Tilburgse club in bijna alles beter. Maar daarmee win je geen wedstrijden. "Het is cliché om te zeggen. Maar ik denk dat je dan negen van de tien keer wint. Maar we gaan deze wedstrijd niet tien keer spelen. Het is zonde. Je begint weer met nul punten. Dat is vervelend."

Gebrek aan doelpunten

In de voorbereiding was het al een probleem en in de eerste competitiewedstrijd was het niet anders, doelpunten maken gaat niet lekker bij de Tricolores. "De doelpunten komen niet makkelijk nu. Paal, lat, net voorlangs. Het was net niet allemaal. Hopen dat het vrijdag tegen FC Groningen net wel allemaal is", zegt Lieftink.

Wachten op privacy instellingen...


Koster weet dat er nog wat bij moet komen. "We zijn volop bezig. Niet voor niets hebben we Aras Özbiliz aangetrokken. Helaas is dat nog niet helemaal rond, hij was niet inzetbaar. We zijn op zoek naar versterking en hopen dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen."

Of Özbiliz tegen Groningen speelt is de vraag. "Hij is gekeurd, alles is in kannen en kruiken. Maar hij moet het regelen met zijn Turkse club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.