Video

Droomdebuut Denzel Dumfries: 'Lekker gevoel dat ik mijn goaltje meepik'

11 augustus 2018 om 23:49
nl
Een doelpunt maken bij zijn eredivisiedebuut voor PSV, daar zal Denzel Dumfries toch geen rekening mee hebben gehouden. De rechtsback kopte in de 80ste minuut de 4-0 tegen de touwen en was blij na de ruime overwinning op FC Utrecht. "Lekker gevoel dat ik mijn goaltje meepik, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De offensieve rechtsback werd deze zomer overgenomen van SC Heerenveen en liet vandaag zijn aanvallende kwaliteiten meermaals zien. "We hebben vandaag als team gedomineerd en we zijn blij met de drie punten. Op dit moment hebben we niks te klagen", aldus Dumfries na de wedstrijd.

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij vlagen zag het er aanvallend bij PSV goed uit in de wedstrijd tegen FC Utrecht, dat zag Dumfries ook. "Je weet dat er in de tweede helft meer ruimte komt en wij hebben aanvallers die goed weten hoe ze daar mee om moeten gaan." Een van die aanvallers is Steven Bergwijn. De 20-jarige linksbuiten had het vandaag op zijn heupen. "Als Stevie het eenmaal op zijn heupen heeft, dan kan hij hele mooie dingen laten zien."

Vertrouwen
Dante Rigo mocht al na 67 minuten invallen van trainer Mark van Bommel. De 19-jarige Belg verving Pablo Rosario. Afgelopen seizoen kwam de Belg tot zeven speelminuten in de eredivisie onder Phillip Cocu. Mark van Bommel gaf de jonge middenvelder dus nu al meer minuten. "Dat is wel fijn, ja", zegt Rigo na de wedstrijd. "We staan 2-0 voor en dan is het wel lekker om in te vallen." De middenvelder voelt nu al het vertrouwen van trainer Mark van Bommel. "Het is een goed teken als je in de eerste wedstrijd al zo veel minuten mag maken. Dat geeft wel een vertrouwensboost."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Een kolkend stadion, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar Rigo maakte zich niet druk toen hij moest gaan warmlopen. "Ik heb niet zo snel stress. Ik bereid me goed voor, doe een goede warming-up en hoop dat ik een goede invalbeurt heb. Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten en dan komt het vanzelf wel." De middenvelder vond dat het 'wel aardig' ging. "Het is natuurlijk lekker dat er dan nog twee keer gescoord wordt als je erin staat. Maar ik had ook een paar onderscheppingen en een aantal keer het spel goed verplaatst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.