Drie gewonden bij twee ongelukken op A58 richting Tilburg, weg weer open

12 augustus 2018 om 06:08
nl
De A58 naar Tilburg was zaterdagnacht en zondagochtend uren dicht nadat op de snelweg twee ongelukken gebeurden bij Moergestel. Er vielen drie gewonden. De ravage op de snelweg was groot. De A58 tussen Oirschot en Moergestel is sinds zondagochtend tien uur weer open.
Geschreven door

Sinds die tijd is omrijden via Den Bosch dus niet meer nodig. Rond halftien had de politie het onderzoek afgerond. Daarna was er nog een halfuurtje nodig om alles op te ruimen.

Veel te hard
Een automobilist reed rond drie uur zaterdagnacht op de A58 vanuit Eindhoven richting Tilburg. Voor hem reed op dat moment een auto met daarachter een caravan. Ze werden ingehaald door een auto die volgens een politiewoordvoerder zeer hard reed, zo'n 180 kilometer per uur. Toen deze auto was gepasseerd, wilde de automobilist die achter de wagen met caravan reed, deze combinatie inhalen. 

Hij wisselde van rijstrook en zag vervolgens koplampen voor zich opdoemen. Hij schrok, dacht aan een spookrijder en stuurde met een ruk terug naar rechts. Tegen de caravan aan.

Eerder ongeluk
De koplampen bleken niet van een spookrijder, maar van een auto die voor hem in de vangrail terecht was gekomen. Daar bleek de auto die met hoge snelheid voorbijkwam namelijk gebotst te zijn met een andere auto. Deze twee wagens belandden zwaar beschadigd in de vangrail. 

Drie slachtoffers werden uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. De politie en andere hulpdiensten zijn heel de nacht en vroege ochtend bezig geweest met onderzoek. Ook moest de ravage op de snelweg worden opgeruimd.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.