Grote brand in haven Antwerpen zorgt mogelijk voor stank in omgeving Woensdrecht

12 augustus 2018 om 10:04
nl
Een grote brand in de haven van Antwerpen zorgt zondagochtend mogelijk voor stank in de gemeente Woensdrecht en omgeving. Hiervoor waarschuwt de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Volgens de gemeente Antwerpen zijn er geen gezondheidsrisico's buiten het havengebied.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Er zijn volgens de veiligheidsregio nog geen klachten gemeld, maar bij geuroverlast is het advies om ramen en deuren te sluiten en de automatische ventilatie uit zetten.

Actie niet nodig
De veiligheidsregio staat continu in contact met de hulpdiensten in België. "Indien nodig ondernemen we actie. Daar is op dit moment geen aanleiding voor", laat de veiligheidsregio zondag rond twaalf uur weten.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Gemeentelijke rampenfase
De stad Antwerpen heeft zondagochtend de gemeentelijke rampenfase ingesteld. De brand in de haven brak zaterdagochtend al uit in een loods met nikkelsulfide van zesduizend vierkante meter. Door de smeulende brand komen schadelijke stoffen vrij. 

Wachten op privacy instellingen...

Op basis van metingen is besloten tot een evacuatie van zeeschepen en bedrijven in een straal van 1,8 kilometer rond de plaats van de brand. Het is nog niet duidelijk hoe lang het duurt om de brand onder controle te krijgen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.