'Ajax dé titelkandidaat? Ik moet het nog zien...'

12 augustus 2018 om 13:16
nl
De PSV-fans genieten deze zondag nog na van een mooie start van de nieuwe voetbalcompetitie. De Eindhovense landskampioen won de - op voorhand lastige - thuiswedstrijd tegen subtopper FC Utrecht met 4-0, terwijl concurrent Ajax meteen punten verspeelde. Rik Elfrink en Joost van Erp blikken terug. "Ik heb me wel vermaakt."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Het was een aardig showtje, zeker in de tweede helft", blikt Joost van Erp - die hij duel voor Omroep Brabant volgde - terug. "Een geweldige Steven Bergwijn, een geweldige Gastón Pereiro en ik ben zaterdagavond fan geworden van Angelino. Wat een geweldige speler is dat toch. Hij doet wel eens wat fout, maar hij heeft zoveel drive en dreiging naar voren... Ik heb me wel vermaakt."

Opvallend
PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is vooral te spreken over het laatste halfuur. "Maar daarvoor vond ik het wel meevallen, hoor. PSV kwam via een mooie goal van Pereiro op voorsprong, maar het was niet zo dat de kansen aaneen geregen werden. Utrecht beet in het tweede deel van de eerste helft wel wat van zich af, maar na de 2-0 was het gespeeld." 

Er hing een fijne sfeer in het Philips Stadion, zeker nadat de Eindhovense fans hoorden dat rivaal Ajax verrassend punten had verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. "Mark van Bommel zei dat hij die uitslag niet gebruikt had tijdens de voorbereiding op deze wedstrijd, maar de grijns op zijn gezicht verraadde hoe hij daar over dacht", vertelt Elfrink. "Het is opvallend dat Ajax echt door ie-der-een als dé titelkandidaat wordt gezien. Zelfs door twaalf van de twaalf kenners in de VI-seizoensgids. Sommigen vermoeden zelfs een grote voorsprong. Ik moet het nog zien... Ik denk dat het dichter bij elkaar ligt dan veel mensen denken. Volgens mij is PSV prima in staat Ajax weerwerk te bieden mee te doen om de landstitel. PSV heeft belangrijke spelers zoals Hirving Lozano, Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Jeroen Zoet behouden. Dat zijn spelers die zich bewezen hebben als kampioenwaardig. Ik denk dat PSV er prima voor staat."

'Lozano verkiest PSV boven Spaanse subtop'
Van Erp moet nog zien of Lozano bij PSV blijft. "Als er nog een speler weggaat, zet ik mijn geld op hem in. Hij heeft een geweldig WK gespeeld, de scouts kennen hem nu wel." Elfrink gaat er vanuit dat de Mexicaan behouden blijft voor de Nederlandse eredivisie. "Het gevaar van de Premier League is geweken. Die transfermarkt is nu gesloten en dáár zit het geld. Ik denk niet dat Lozano geïnteresseerd is in clubs onder het niveau Real Madrid of Barcelona. Ik denk dat hij PSV verkiest boven de Spaanse of subtop."

De Eindhovense landskampioen breidt de selectie deze week nog wat verder uit met Ryan Thomas van PEC Zwolle. "Daar was hij een van de smaakmakers", weet Van Erp. Maar hij kan zich de twijfel bij sommige PSV-fans - die hoopten op Mexicaans international Erick Gutiérrez - over deze aankoop wel voorstellen. "Want PEC is niet van het niveau PSV. Maar Thomas is een hele interessante speler." Ook Elfrink ziet wel wat in de Nieuw-Zeelander. "Hij moet als het stroef loopt, zorgen voor de olie. Hij kan het spel versnellen. Deze positie was nog onderbezet." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.