Video

Online supermarkt Picnic rukt op in Brabant: 'Binnen twee jaar bezorgen wij overal'

12 augustus 2018 om 16:14
nl
Normaal gesproken komt online supermarkt Picnic naar de mensen toe, met kleine elektrische bezorgwagentjes. Maar zondag kwamen de klanten naar de loods van Picnic in Tilburg. Naar konden ze op een open dag zien hoe de bezorgdienst werkt. Sinds mei bezorgt het bedrijf ook in Tilburg.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"In Brabant moet Picnic nog wat meer bekendheid krijgen", zegt manager Denny van Rooij. Toch loopt het bedrijf in Tilburg boven verwachting goed: "In mei begonnen we met dertig klanten per dag, nu bezorgen we al bij 300 huishoudens", zegt Denny. Momenteel kan nog niet iedereen bestellen bij Picnic. Maar de ambitie is om binnen twee jaar in heel Brabant boodschappen te bezorgen. 

Wachten op privacy instellingen...

Komkommers
Komkommers, water en toiletpapier zijn de meest bestelde producten bij Picnic. Verder zijn volgens Denny van Rooij biertjes en borrelhapjes natuurlijk populair in het bourgondische Brabant.

De bezoekers van de open dag zijn stuk voor stuk al klant en fans van het bedrijf. "Het is ideaal voor oude en zieke mensen", zegt een vrouw. Een jong stelletje dat net samenwoont vindt de online besteldienst ideaal omdat ze zelf geen auto hebben en dan niet hoeven te sjouwen met zware tassen. Een klant uit Goirle zegt dat hij liever op zaterdag met zijn kinderen speelt, dan dat hij boodschappen moet doen. Alle klanten vinden het fijn dat de bezorging bij een bestelling vanaf 25 euro gratis is. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.