Het heetste Theaterfestival Boulevard ooit, maar toch evenveel bezoekers als vorig jaar

13 augustus 2018 om 08:27
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Ook op de laatste dag was het festival druk bezocht
1/3 Theaterfestival Boulevard trekt evenveel bezoekers als vorig jaar ondanks de hitte
Het was de heetste editie ooit, maar toch is de organisatie van Theaterfestival Boulevard niet ontevreden. Het evenement trok namelijk evenveel bezoekers als vorig jaar. 55.000 kaarten werden er verkocht en naar schatting 140.000 mensen kwamen een kijkje nemen.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

De afgelopen elf dagen waren er in en rond Den Bosch zo'n 130 voorstellingen te zien en de warmte heeft daar zeker invloed op gehad, vertelt Teddy Tops van het theaterfestival.

"We hebben twee voorstellingen op en in het water gehad. Wild Vlees kon helemaal niet doorgaan vanwege blauwalg in de Zuid-Willemsvaart en Dreef op de Zuiderplas heeft minder voorstellingen gedraaid." Dreef is een voorstelling waarin het publiek en acteurs in een bol de Zuiderplas op varen. Het theatergezelschap schrapte voorstellingen, zodat de acteurs minder belast zouden worden. 

Boulevard heeft er alles aan gedaan om het de bezoekers zo comfortabel mogelijk de voorstellingen door te helpen, onder andere door te zorgen voor airco's en extra watertappunten.

De organisatie is tevreden over het verloop van het festival: "Het was een fijne en mooie editie. Het is gegaan zoals we voor ogen hadden, dus we zijn erg blij."

Het festival wordt maandag in allerijl opgeruimd. Dinsdagmiddag moet alles weg zijn, want dan begint de kermis in den Bosch.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...