Video

Mitchell van der Gaag is nu even niet zo trots op zijn zoon, omdat NAC werd afgetroefd door AZ

12 augustus 2018 om 20:32
nl
Mitchell van der Gaag was na afloop van de met 5-0 verloren eerste competitiewedstrijd tegen AZ niet geschrokken van de eerste helft van zijn ploeg. De nieuwe trainer van NAC was eerder teleurgesteld. "In de tweede helft probeerden we de schade beperkt te houden, maar dat lukte niet."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"We hadden wel verwacht dat AZ de eerste twintig minuten zou komen. Met kunst- en vliegwerk blijven we dan overeind. We hopen dan wat meer van de ruimte te gaan profiteren en meer gaan voetballen. Dat hebben we nagelaten. We gaven de goals te makkelijk weg, bij 3-0 was het helemaal gelopen," verklaart de trainer.

Tekst gaat door onder video.

Hij liet zijn zoon Jordan debuteren. Er was absoluut geen sprake van een voorkeursbehandeling, zegt de trainer. "Jordan is onderdeel van de ploeg. Hij heeft de hele voorbereiding meegemaakt. We vonden dat hij zijn debuut kon maken. Er is niet meer aan de hand, dat zou ook niet professioneel zijn." 

Is hij als vader dan niet trots? "Op dit moment niet. Ik ben nu vrij rustig, maar als je de eerste competitiewedstrijd met 5-0 verliest is dat een erg slecht resultaat." Volgende week speelt NAC thuis tegen De Graafschap. Van der Gaag zoekt nog een nieuwe spits. "Daar zijn we mee bezig." 

'Wedstrijd anders voorgesteld'
NAC verraste  deze zomer met de komst van Anouar Kali. De middenvelder kwam over van FC Utrecht. Hij kon niet blij zijn met zijn debuut. "Ik had me dit anders voorgesteld. De eerste twintig minuten stonden we nog wel goed. We konden er nog wel goed uitkomen, maar waren niet zorgvuldig. Dan vallen de drie tegengoals veel te makkelijk. We komen niet in de duels en verliezen terecht de wedstrijd."

Tekst gaat door onder video.

'Hartslag ging omhoog'
Jordan van der Gaag mocht invallen bij een 3-0 achterstand. Zijn vader liet hem debuteren. "Ik was trots en zeker blij. Mijn hartslag ging omhoog toen ik hoorde dat ik warm mocht lopen. Tijdens de warming-up heb ik veel nagedacht. Wat kan je overkomen en wat kan er gebeuren?" Na de wissel ging NAC iets beter voetballen. "Ik weet niet of dat aan mij ligt. Ik probeer altijd mee te voetballen. Als je de bal hebt, krijg je geen goal tegen."  

Jordan weet dat hij als zoon van de trainer de schijn tegen kan hebben, zeker bij verlies. "Daar kan ik weinig aan doen. Ik kan alleen mijn best doen en in het veld laten zien dat ik het waard ben en dat ik hier niet sta omdat mijn vader de coach is."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.