Video

Minipaarden hebben nu hun eigen hondenshow: 'Schattig en leuk voor de kinderen'

12 augustus 2018 om 20:12
nl
Twee dagen lang stond De Mortel in het teken van het Europees Kampioenschap voor Amerikaanse miniatuurpaarden. Meer dan honderd paardjes, allemaal kleiner dan 85 centimeter, werden afgelopen weekend bejureerd en beoordeeld op hun uiterlijk en vaardigheden.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Paardjes in kostuums, paardjes voor een kar, paarden die springen of vooral goed kunnen poseren. Het kwam allemaal voorbij dit weekend in De Mortel. Een erg ‘Amerikaans’ evenement, georganiseerd door de ICAMH, dat nog niet zo bekend is in Nederland.

Wachten op privacy instellingen...

Het EK is vergelijkbaar met een hondenshow, maar dan voor minipaarden. Ook paarden die pas een paar maanden oud zijn, mogen meedoen. Zoals het paardje van Petra van Kingswood Horse Farms. Pas 3,5 maand oud en nu al een ster. Het dier met de flamboyante naam ‘Kingswood After Dark On Silent Wings’ sleepte namelijk meteen een eerste prijs in de wacht. 

Petra is superblij dat haar ‘Wings’ tijdens zijn allereerste wedstrijd al een prijs gewonnen heeft. “We zijn heel blij met de kleine man.” Wat zo’n show zo leuk maakt volgens de bezoekers? “Minipaarden zijn net zo leuk als grote paarden. Je kunt er alleen niet op rijden.” Een deelneemster zegt: "Het is een hobby. Een familiegebeuren, mijn kinderen en mijn man doen ook mee. Het is echt voor de fun." 

Schattig
Een andere deelnemer vult aan: "We hebben ooit een paardje gekocht en daarna wilden we telkens beter worden in de miniatuurpaarden. Het is een uit de hand gelopen hobby. We doen zo'n zeven shows per jaar, in heel Europa. Het is heel schattig en voor de kinderen is het leuk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.