Plaatselijk kletsnat door regen- en onweersbuien: 'Nog geen verlossing, wel verlichting'

13 augustus 2018 om 08:41
nl
Voor verlossing van de droogte is veel meer nodig, maar weerman Reinout van den Born van MeteoGroup heeft het wel over ‘verlichting’. Voor de verlichting zorgen de regen- en onweersbuien die halverwege de maandagmiddag in heel de provincie voor kunnen komen. Met plaatselijk mogelijk veel neerslag in korte tijd in de vorm van hagel en regen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Op sommige plekken kan er volgens Van den Born 30 millimeter in korte tijd vallen. Dat kan plaatselijk voor wateroverlast zorgen. Maar de verschillen zullen groot zijn. “Op de ene plek zie je de bui langskomen en vijf kilometer verderop valt daadwerkelijk 30 millimeter neerslag in korte tijd.”

Wachten op privacy instellingen...

Waar de buien precies gaan vallen, kan de weerman niet zeggen. Maar kletsnat kan het in de hele provincie worden. Maandagochtend trekt al een buiengebied over het westen van de provincie, maar halverwege de middag verwacht Van den Born dus de meest forse buien.

'Zomerweer, zoals we dat kennen'
Dinsdag wordt een droge dag met een temperatuur van zo’n 23 graden. En woensdag keert de zomer terug met temperaturen die liggen tussen de 25 en 27 graden. Donderdag volgen dan opnieuw buien. “Zomerweer, zoals we dat kennen”, vat Van den Born de week samen. “Heel anders dus dan de afgelopen tijd.” 

De zomer van 2018 zal volgens Van den Born de boeken in gaan als de warmste ooit. 

Wachten op privacy instellingen...

 

“Zelfs wanneer het in het laatste deel van augustus gemiddeld anderhalve graad kouder is dan normaal dan nog halen we dit record." Nu geldt de zomer van 2003 volgens Van den Born nog als de warmste ooit.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.