Albert Gudmundsson verlaat PSV en gaat spelen voor AZ: 'Kan niet wachten tot ik op het veld sta'

14 augustus 2018 om 18:22
nl
PSV heeft Albert Gudmundsson verkocht aan AZ. De IJslandse middenvelder annex aanvaller kon zijn aflopende contract verlengen in Eindhoven, maar Gudmundsson heeft ervoor gekozen om weg te gaan. "AZ speelt aanvallend voetbal en ze volgden me al langer."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

AZ heeft al een langere historie met IJslandse spelers. Zo speelde Johan Berg Gudmundsson (geen familie) in totaal vijf jaar bij de club uit Alkmaar. Ook Kolbeinn Sigthórsson speelde voor AZ. "Er zijn hier al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan", zegt Albert Gudmundsson op de website van AZ. "Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over de club.”

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De IJslander heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. Bij AZ wordt Gudmundsson gezien als de opvolger van Alireza Jahanbakhsh die voor een recordbedrag van 25 miljoen euro de overstap maakte naar Brighton& Hove Albion. "Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen", zegt Gudmundsson die blij is met zijn nieuwe club. "Ik kan niet wachten tot ik op het veld sta." 

International
Gudmundsson speelde in totaal twaalf officiële duels voor de Eindhovenaren. De international van IJsland, die afgelopen zomer ook op het WK in actie kwam, had dit seizoen weinig zicht op speeltijd. In dienst van PSV maakte Gudmundsson geen doelpunt, wel gaf hij vier assists. Bij Jong PSV was de IJslander duidelijk doeltreffender. In 67 wedstrijden kwam hij tot 28 doelpunten en veertien assists. 

PSV nam Gudmundsson in 2015 over van SC Heerenveen, waar hij sinds 2013 speelde. PSV vangt nu naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor de international van IJsland. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.