Video

Janny wilde shag kopen met scootmobiel maar reed in sinkhole Goirle: "Behoorlijk schrikken"

14 augustus 2018 om 09:41
nl
Nietsvermoedend reed Janny Damhuis (53) maandagmiddag met haar scootmobiel over de Bergstraat in Goirle. "Ik zag dat de straat flink blank stond en ben toen maar de stoep op gereden." Daar ging het mis, op een gegeven moment zakte Janny met scootmobiel weg. "Dat was echt behoorlijk schrikken."
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De straat stond blank omdat er een hoofdwaterleiding was gesprongen.

Janny wilde het water ontwijken en pakte daarom de stoep. "Daar zag ik ook al water omhoog komen dus daar stuurde ik omheen. Ineens zakten de tegels onder me weg." Het gebeurde allemaal toen de lekkage net ontstaan was, Brabant Water was nog niet aanwezig.

'Natte schoen en broek'
De Tilburgse zakte weg in een zogenoemd sinkhole. Haar scootmobiel lag op z'n kant en Janny zelf kon geen kant meer op. "Gelukkig kwamen er meteen mensen om me omhoog te helpen." Ook haar scootmobiel werd uit de modder getrokken. "Echt heel fijn, een vrouw heeft me zelfs helemaal ondersteund en geholpen met overeind komen."

Uiteindelijk liep de valpartij voor Janny met een sisser af. "Ik had al een gebroken teen, met die voet kwam ik in het water terecht. Ik had één natte schoen en een natte broekspijp." Ook haar scootmobiel raakte niet beschadigd. "Die zit alleen nog wel onder de modder."

'Schaamde me me een beetje'
Toen Janny weer op de been was en haar scootmobiel weer op vier wielen stond reed ze snel verder. "Ik schaamde me ook wel een beetje, dat mensen me moesten helpen." Toch is ze haar behulpzame dorpsgenoten erg dankbaar.

De Tilburgse zit in een scootmobiel vanwege een ziekte. Haar ruggenmerg is aangetast waardoor ze steeds slechter ter been wordt. "Uiteindelijk beland ik in een rolstoel", legt ze uit.

Ondanks haar toestand en het ongeluk liet Janny zich niet zomaar van haar stuk brengen. Na de valpartij reed ze gewoon verder. "Ik was op weg naar België om shag te halen voor een vriendin. Dat heb ik gewoon nog gedaan", vertelt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.