Zaak rondom dood Nicole van den Hurk: vermoede misstanden bij NFI gaan hoger beroep niet vertragen

14 augustus 2018 om 10:26
nl
Vermoede misstanden bij het NFI hebben toch geen invloed op de hoger beroepszaak rond de dood en verkrachting van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven. De advocaat van verdachte Jos de G. laat weten dat hij geen verdere getuigen zal horen hierover. Eerder dreigde raadsman Job Knoester nog om minister Grapperhaus op te roepen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Vorige maand werd bekend dat het ministerie van Justitie en Veiligheid opdracht heeft gegeven voor een onderzoek naar misstanden bij het NFI. Aanleiding was het verhaal van een klokkenluider dat er fouten zijn gemaakt bij onderzoeken naar steek- en slagwonden. 

Geen invloed
“In het vonnis in de zaak Nicole van den Hurk is uitgebreid aandacht besteed aan de vraag of er sprake was van steekwonden of van zaag- en snijwonden. Als we geen opheldering krijgen, overwegen we om minister Grapperhaus op te roepen als getuige”, zei Knoester eerder. Daar komt hij nu van terug. "We verwachten geen consequenties voor deze zaak en er is dus geen reden om nader onderzoek te doen."

De G. werd in 2014 opgepakt voor de dood en verkrachting van de 15-jarige scholiere. Hij werd uiteindelijk door rechtbank alleen veroordeeld voor verkrachting, voor doodslag was te weinig bewijs. De G. heeft zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn. Hij ging na zijn uitspraak in hoger beroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.