Twee mannen in Etten-leur raakten vermoedelijk gewond bij één en dezelfde schietpartij

14 augustus 2018 om 10:45
nl
Er heeft vermoedelijk toch maar één schietincident plaatsgevonden vrijdagnacht in Etten-Leur. Twee neergeschoten mannen werden die nacht in verschillende straten gevonden. De politie ging al uit van een verband. Er wordt nu gedacht dat er niet op twee plekken is geschoten, maar dat de mannen op dezelfde plek en ij dezelfde schietpartij gewond raakten.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Wij gaan er steeds meer vanuit dat het om één schietincident gaat", zegt een woordvoerder van de politie. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen neergeschoten. Een slachtoffer werd rond vier uur gevonden op de Putter, de ander rond dezelfde tijd aan de Havik in Etten-Leur.

Volgens de politie waren de twee mannen dus betrokken bij dezelfde gebeurtenis. "We kunnen dat nog niet helemaal met zekerheid zeggen. We houden daarom alles open. Maar de aanwijzingen zijn steeds sterker dat het inderdaad om een geweldsincident gaat."

Twee verdachten vrijgelaten
De verwarring ontstaat doordat de slachtoffers van de schietpartij op twee verschillende plekken in Etten-Leur zijn gevonden. "Mogelijk is een van de slachtoffers dan verplaatst of heeft hij zichzelf verplaatst", legt de woordvoerder van de politie uit. 

De politie pakte in totaal vijf mannen en een vrouw op die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij. Onder de verdachten zitten ook beiden slachtoffers van het incident. Dinsdag werden twee van de zes verdachten weer vrijgelaten. De anderen vier horen dinsdagmiddag of ze langer vast blijven zitten.   

Advocaat boos
Een van de vrijgelaten mannen is de 35-jarige Samir A. uit Etten-Leur. Hij raakte bij zijn voordeur aan de Havik lichtgewond toen er op hem werd geschoten. De advocaat van A. beklaagde zich erover hoe zijn cliënt is behandeld door de politie. Volgens advocaat Mark Broere is hij geen dader, maar slachtoffer en zat hij ten onrechte vast. 

Daar denkt de politie heel anders over. Volgens hen is Samir A. geheel volgens protocol behandeld. Ondertussen is hij weer vrijgelaten maar volgens het Openbaar Ministerie blijft hij wel verdachte in de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.