Groot personeelstekort bij ziekenhuis zorgt nu al voor gedeeltelijke sluiting spoedeisende hulp

14 augustus 2018 om 12:33
nl
Door een groot tekort aan verpleegkundigen gaat de Spoedeisende Hulp (SEH) van het TweeSteden Ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg al vanaf september gedeeltelijk dicht. Door het personeelstekort zou de SEH vanaf januari haar deuren sluiten. Maar nu blijkt dat in september de werkroosters al niet meer volledig ingevuld kunnen worden.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Het was altijd al de bedoeling om de verschillende SEH's in Tilburg te bundelen op één gezamenlijke plek. De oorspronkelijke richtdatum daarvoor was 2025. Maar omdat er volgens het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis sprake is van een 'nijpend en structureel' personeelsprobleem, gaat de Spoedeisende Hulp (SEH) aan de Dr. Deelenlaan al op 1 januari 2019 dicht. 

Dinsdag blijkt dat januari te laat komt. Het ziekenhuis laat weten dat 'de dienstroosters voor de maand september niet ingevuld kunnen worden'. De SEH aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg gaat vanaf 1 september gedeeltelijk dicht; van acht uur 's avonds tot acht uur 's ochtends kun je er dan niet meer terecht.

Gevolgen voor patiënten
Het ziekenhuis realiseert zich dat de gedeeltelijke sluiting gevolgen heeft voor patiënten, maar geeft wel aan dat daarmee de Spoedeisende Hulp (SEH) op locatie Elisabeth op volle sterkte kan blijven functioneren. 

Volgens het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is het niet de bedoeling dat alle acute zorg wordt overgeheveld naar de locatie Elisabeth. Zo moeten de Intensive Care en operatiekamers hun functie behouden aan de Dr. Deelenlaan en blijven ook specialismen als Cardiologie en Buikchirurgie op de locatie TweeSteden.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.