Video

Sportschool moet van gemeente Tilburg pand uit: 'Mijn leven wordt de grond in geboord'

14 augustus 2018 om 22:32
nl
Ze hebben tot 1 november gekregen om het pand te verlaten: de sporters van sportschool Team Smits in Tilburg. De sportzaal zit nu aan de Jellinghausstraat in Tilburg-Noord, alleen mogen ze daar volgens het bestemmingsplan helemaal niet zitten. Eigenaar Joey Smits is met spoed op zoek naar een pand waar wel de bestemming sport op zit. Probleem: zo'n gebouw kan hij niet vinden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De ellende begon allemaal anderhalf jaar geleden met een telefoontje naar de gemeente. “We hebben toen gevraagd of we hier mochten zitten”, vertelt eigenaar Joey Smits. “We hebben toen toestemming gekregen van de gemeente.  We zijn het pand flink gaan opknappen. En toen kregen we in maart ineens een brief, dat de bestemming niet klopte. De toestemming die we kregen was alleen mondeling. En nu weet de gemeente nergens meer van. Dat was een hele dure fout van mij die ons in principe de kop gaat kosten.”

Nee
Het is Smits duidelijk dat hij niet kan blijven zitten aan de  Jellinghausstraat  en dus is hij meteen druk op zoek gegaan naar een nieuw pand. Maar panden met de bestemming sport liggen niet voor het oprapen. En bij een pand waar die bestemming sport niet op zit, is er toestemming nodig van de gemeente. “Maar die geeft dat maar niet. Ik heb al heel veel panden aangedragen, maar iedere keer zegt de gemeente 'nee', zonder dat ze uitlegt waarom”, aldus Smits.

De gemeente laat in een schriftelijke reactie weten dat ze meedenkt en dat er ook al een aantal panden is aangedragen. “Dat waren panden waar ik 140.000 euro per jaar voor moet betalen”, vertelt Smits. “Dat kan ik gewoon niet betalen.”

Twee maten
De sportschooleigenaar vindt dat de gemeente met twee maten meet. “Hier op het industrieterrein zitten drie andere sportscholen, die mogen hier allemaal wel zitten. Ik heb al meerdere keren gevraagd hoe dat zit, maar daar krijg ik geen antwoord op.”

Joey is bang dat dit een gevecht is dat hij niet kan winnen en dat de sportschool uiteindelijk moet sluiten. “En dat is niet alleen erg voor mij. Ook voor de driehonderd kinderen hier. We laten hier veel kinderen gratis sporten omdat ze het gewoon niet kunnen betalen. Zo houden we ze van de straat af. Die kinderen komen straks weer op straat te staan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.