Meer winst voor bouwbedrijf Heijmans ondanks lagere woningverkoop

15 augustus 2018 om 10:45
nl
De verbeteringen bij bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen hebben zich in de eerste helft van dit jaar verder doorgezet. Het bedrijf zag de omzet fors stijgen en sloot de periode af met een winst van 8 miljoen euro. Dit ondanks dat het bedrijf minder woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De opbrengsten van Heijmans namen toe tot 780 miljoen euro van 646 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De bouwer heeft nog voor 2,2 miljard euro aan werk op de plank liggen, hetgeen een stijging betekende van 300 miljoen euro ten opzichte van eind 2017.

Geschikte bouwlocaties
Het aantal verkochte woningen van Heijmans daalde in de eerste zes maanden van het jaar tot 1065, waar dit er in de meetperiode een jaar eerder 1106 waren. Volgens Heijmans is er veel aandacht nodig voor het op peil houden van de pijplijn met nieuwe projecten. De bouwer wijst onder meer op de trage besluitvorming over nieuwbouwprojecten en het gebrek aan geschikte bouwlocaties. 

De bouwer ziet de toekomst van de woningbouw met vertrouwen tegemoet. Heijmans heeft nog voor 451 miljoen euro aan nieuwbouwprojecten op de woningmarkt in de pijplijn, tegen 420 miljoen euro eind 2017. 

Feyenoord
Heijmans kreeg dit voorjaar onder meer woningbouwprojecten gegund in Utrecht en Amstelveen. Ook staat het bouwbedrijf vooraan als onderdeel van een consortium om de gebiedsontwikkeling rondom het beoogde nieuwe stadion van Feyenoord te volbrengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.