Nieuw onderzoek in zaak Rosmalense flatmoord vanwege twijfels over bloedsporen

15 augustus 2018 om 11:23
nl
Er komt nieuw onderzoek naar de zogenoemde ‘Rosmalense flatmoord’ vanwege twijfels over het forensische bewijs in de zaak. Oude bloedsporen zullen opnieuw worden onderzocht.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het lichaam van de 37-jarige Regie van den Hoogen werd op 10 april 2000 gevonden in een flat in Rosmalen. Haar vriend vond haar naar eigen zeggen badend in het bloed en belde de politie. In 2007 werd diezelfde vriend, die lijdt aan schizofrenie, veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de dood van Regie. 

In 2016 probeerde advocaat Pieter van der Kruijs de zaak al te heropenen. Toen zei hij overtuigende aanwijzingen te hebben dat het bewijs tegen zijn cliënt niet klopte. Deze week bekend werd dat het NFI opnieuw naar het forensische onderzoek in de zaak gaat kijken, omdat het zelf nu ook twijfels heeft.

Andere conclusies
“Men komt nu tot hele andere conclusies over de bloedsporen die werden gevonden en de kans dat mijn cliënt het zou hebben gedaan”, zegt Van der Kruijs. De advocaat is ervan overtuigd dat Regie zelfmoord heeft gepleegd en dat zijn cliënt onschuldig is. 

Van der Kruijs verwacht dat er in oktober meer duidelijkheid komt over het nieuwe onderzoek door het NFI. Op basis hiervan moet er beslist worden of de zaak ook voor de rechtbank heropend wordt. “Als de zaak opnieuw voor de hoge raad komt, wordt hij vrijgesproken”, aldus de advocaat.  

De veroordeelde vriend van Regie heeft inmiddels zijn tijd in dwangverpleging uitgezeten, maar verblijft nog wel in een psychiatrisch ziekenhuis. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.