NAC-aanvoerder Menno Koch heeft zin in eerste thuiswedstrijd: ‘Op alle fronten tandje extra geven'

15 augustus 2018 om 16:19
nl
NAC speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de competitie. In het eigen Rat Verlegh Stadion komt De Graafschap op bezoek. De Superboeren wonnen de eerste wedstrijd in eigen huis verrassend met 2-0 van Feyenoord. NAC-aanvoerder Menno Koch kijkt uit naar de eerste wedstrijd: “Dat moeten drie punten worden.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“De Graafschap kan zomaar eens een directe concurrent worden gedurende het seizoen”, zegt Menno Koch over de tegenstander van de eerste thuiswedstrijd. “We moeten van onze eigen kracht uitgaan. We willen natuurlijk ook iets heel anders laten zien dan in de eerste wedstrijd”, doelt Koch op de met 5-0 verloren eerste competitiewedstrijd tegen AZ. “Voetballend, duelkracht, mentaliteit, op alle fronten moet er een tandje bij.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


Niet overtuigend
Tegen AZ ging NAC kansloos ten onder. Koch blikt nog een keer terug op de eerste competitiewedstrijd.  “Er  gingen veel dingen fout in die wedstrijd. We gingen heel de tijd maar half in de duels, totaal niet overtuigend.”  De spelers en technische staf van NAC hebben de wedstrijd opnieuw bekeken, maar de focus ligt nu weer op de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen De Graafschap. “Iedereen heeft in de spiegel gekeken, we hebben naar elkaar uitgesproken wat er beter moet en wat er anders moet de volgende wedstrijd.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...


De aanvoerdersband
Koch droeg in de eerste wedstrijd de aanvoerdersband, en zal dat de rest van het seizoen ook doen. “Voor mij persoonlijk is dat een hele eer”, zegt de verdediger. “Ik heb altijd al een leidersrol op me willen nemen, met of zonder band.” De 25-jarige Koch vindt dat zijn leeftijd en de positie waar hij speelt er mede voor zorgen dat hij ook klaar is voor het aanvoerderschap. “We hebben een redelijk jong team, ik kom steeds meer in de positie waarop leiderstaken ook van me verwacht worden.” Koch is ontzettend trots op het feit dat hij de aanvoerder van NAC is. “Het is natuurlijk al mooi om voor deze club te spelen, maar om dan ook aanvoerder te zijn maakt het een nog grotere eer.” 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.