Festival Decibel Outdoor gaat ondanks politiestakingen gewoon door - Omroep Brabant

Festival Decibel Outdoor gaat ondanks politiestakingen gewoon door

15 augustus 2018 om 16:23
nl
Het driedaagse festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekend gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens het evenement voert. Dat zeggen de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie na een overleg.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De organisatie heeft zoals altijd beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig van Traffic Support. Die verkeersregelaars krijgen normaliter hulp van de politie. Deze ondersteuning blijft de politie bieden, maar niet óp het festivalterrein. 

Volgens de organisatie staat de politie in principe wel paraat voor calamiteiten en ‘dringende situaties’. 

Ook zonder politie blijven drugs verboden
Het zero tolerance-beleid blijft volgens de organisatie gewoon van kracht. Dit betekent dat zowel hard- en softdrugs officieel niet zijn toegestaan op het festival. Als een bezoeker drugs bij zich heeft, pakt de beveiliging die af en mag de bezoeker het terrein niet (meer) op.

Agenten voeren actie
Agenten in Zeeland en West-Brabant zijn de werkdruk en het gebrek aan capaciteit zo zat, dat ze bij wijze van protest niet bij het festival aanwezig zijn. Boetes zoals voor foutparkeren, drugsbezit of andere zaken worden niet uitgedeeld. Ook krijgen verkeersregelaars geen hulp van de politie. 

Het hardstyle- en hardcorefestival in Hilvarenbeek wordt bezocht door ongeveer zeventigduizend mensen. Normaal gesproken zijn er ongeveer zestig agenten aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.