Video

Bij Willem II is niemand bezig met transfergeruchten: 'Alleen FC Groningen telt'

16 augustus 2018 om 18:40
nl
De naam van Fran Sol valt regelmatig in verband met een transfer. De spits wordt al langer in verband gebracht met een transfer naar zijn geboorteland Spanje, terwijl hij ook in andere landen gelinkt is aan clubs. Zelf is hij alleen bezig met de wedstrijd tegen FC Groningen. "Ik denk er op dit moment niet aan."
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Sol weet van de verhalen die gaan. De laatste dagen wordt hij in verband gebracht met clubs als Rayo Vallecano en Udinese. "Maar daar ben ik vandaag niet mee bezig. Vrijdag hebben we een belangrijke wedstrijd met de jongens. Heel belangrijk voor de club en de supporters. Daarom denk ik er niet aan op dit moment."

Wachten op privacy instellingen...

Voor de spits telt nu alleen FC Groningen, omdat na de nederlaag tegen VVV punten gepakt moeten worden door Willem II. "Exact, we hebben de drie punten echt nodig."

'Focus'
Met de komst van Aras Özbiliz en Donis Avdijaj heeft trainer Adrie Koster ten opzichte van de vorige wedstrijd twee nieuwe aanvallers tot zijn beschikking. Op papier moeten ze dit seizoen de voorhoede vormen met Sol. Als de Spanjaard blijft. “Steeds meer transfermarkten sluiten”, geeft Koster aan. “Engeland is al dicht, Italië morgen.”

“Maar goed, het is wat Sol zegt. Er is maar één ding dat telt: FC Groningen. Daar moet de focus op liggen. Dat andere hebben we toch niet in de hand”, geeft de oefenmeester aan.

Tekst gaat verder onder de video.

Nederlaag
Willem II verloor van VVV, tegenstander FC Groningen ging in de eerste wedstrijd ook onderuit. Op bezoek bij Vitesse werd met 1-5 verloren. “Groningen zal zeker heel scherp zijn, daar kun je donder op zeggen. Wij moeten ons daar tegen wapenen. Maar elke nederlaag is vervelend, je wil je zo snel mogelijk herstellen door de volgende wedstrijd te winnen.”

“Ik verwacht dat Groningen er vol tegenaan gaat. Ik verwacht dat ze ons meteen flink onder druk zetten om op die manier kansen en doelpunten af te dwingen, daar moeten wij op voorbereid zijn.”

VAR-goal
Sol had een primeur tegen VVV. De spits maakte de eerste 'VAR-goal'. Een kleine week na de door de videoscheidsrechter afgekeurde goal is hij het er nog niet mee eens. "Maar ik respecteer het besluit."

Hoewel Sol flink baalt van de afgekeurde goal, is hij wel voorstander van de VAR. "Het draagt bij aan fair-play."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.