Video

FamilyColorBuffelrun en nog 4 tips om het weekend door te komen

17 augustus 2018 om 21:51
nl
Brabant bruist! Er is zoveel te doen, dat kiezen lastig is. Omroep Brabant helpt je een handje. Deze vijf evenementen mag je niet missen.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Tip 1 Zomer-opstapmiddag voor de jeugd in Boxmeer (zaterdag)
Het is al bijna 300 jaar een traditie in Boxmeer, de Metworstrennen. De ruiters strijden op carnavalsmaandag om het koningschap. Wil je beleven hoe het voelt om ruiter te zijn bij de Metworstrennen, dat kan. Zaterdag organiseert Vereniging ‘De Metworst’ een zomer-opstapmiddag voor de jeugd. Je krijgt uitleg over de traditie en -misschien wel het mooiste- je kan een ‘proefritje’ maken op een pony, paard of een Belgische knol. 

Jongens en meisjes van alle leeftijden zijn welkom. Deze middag draait niet alleen om de Metworstrennen, je kunt ook op een springkussen, leren hoornblazen en je laten schminken.

De zomer-opstapmiddag is van 14.00 - 16.00 uur op het oefenterrein van Paard en Pony Vereniging Boxmeer. Dat zit aan de Parallelweg, 5831 RE in Boxmeer. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de vereniging. Je kunt je aanmelden voor de middag (via [email protected]) maar dat hoeft niet. 

Tip 2 Family Color Buffelrun in Boerdonk (zaterdag)
Dit is er echt eentje voor de sportieve types en de avonturiers onder ons. In Boerdonk kan iedereen van 6 jaar of ouder meedoen aan de Family Color Buffelrun. Je kunt met je vriendjes of met je ouders meedoen aan de ‘obstacle run’. Zondag mogen de oudere kinderen en volwassen het trouwens in de gewone Buffelrun proberen. Zij moeten wel over een moeilijker parkoers dan de deelnemers aan de Family Color Buffelrun.

Voor nog geen 15 euro doen kinderen mee, volwassen betalen 19,59 euro. Dan kun je ook meteen je parkeerkaart bestellen. Als je richting Boerdonk rijdt, kan het terrein je niet ontgaan. Het staat goed aangegeven. Als je niet meedoet, mag je gratis naar binnen. En wil je de run goed zien, neem dan de hop on hop off huifkar. Die brengt je naar alle mooie punten van het parkoers. Je kunt er ook een weekendje van maken en overnachten op de minicamping

Wachten op privacy instellingen...

Tip 3 Jaarmarkt in Woensdrecht (vrijdag, zaterdag, zondag)
Het bruist in Brabant en dat doet het zeker in Woensdrecht dit weekend. Het begint al op vrijdag met de kermis. Zaterdag en zondag kun je naast draaien en tollen in de attracties ook naar koopjes snuffelen op de vrijmarkt en de jaarmarkt. En heb je er graag een muziekje bij, dat hebben ze in Woensdrecht ook geregeld. 

Het is allemaal te doen in en rond de Dorpsstraat in het centrum van Woensdrecht. Dichtbij parkeren wordt lastig maar het kan wel. Als je eenmaal in de Dorpsstraat bent, kun je van 11.00 tot 17.00 uur langs de kraampjes struinen. 

Tip 4 Elvis Presley Memorial Day in Boskant (zondag)
The King is al meer dan veertig jaar niet meer onder ons maar Elvis Presley maakt nog steeds veel los. Het Ritaplein in Boskant wordt voor een dag omgetoverd tot een soort van Elvisland. Op de Elvis Presley Memorial Day is er niet alleen veel muziek van The King te horen -dankzij tributezanger Mark Elbers en een Rock ’n Rollband- je kunt je ook vergapen aan Amerikaanse klassieke wagens. En als je van dit alles lekkere trek krijgt, koop je wat  popcorn of candy. Ook zijn er kraampjes met jaren ’60 en ’70-spullen.

Wachten op privacy instellingen...

De Elvisdag begint zondag om 13.00 uur aan de Pastoor Teurlingsstraat 30/Ritaplein in Boskant. Parkeren kan in de straten er omheen. Of je komt op de fiets. De entree voor de Elvis Presley Memorial Day is gratis. 

Tip 5 Zongenoten in Eindhoven (zondag)
De laatste tip is een ontspannen manier om het weekend af te sluiten. Met een drankje in de hand -en met een beetje geluk een zonnetje in het gezicht- kun je zondag genieten van disco, R&B maar ook van hits van nu. Klinkt goed, vind je niet? Ga zondag naar Zongenoten op het nieuwe stadsstrand in Eindhoven. 

Voor 15 euro ben je erbij aan de Playa D’evo Luon bij het Evoluon in Eindhoven. Er zijn parkeerplekken maar het stadsstrand is ook prima met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Station Eindhoven ben je met bussen 401, 402 en 403 binnen tien minuten bij het Evoluon. Vanaf de start om 14.00 uur is het een kwestie van relaxen en genieten maar!

Wachten op privacy instellingen...

Tips?
Organiseer je een evenement of ga je ergens naartoe en vind je dat de rest van Brabant ook moet komen, laat het ons weten. Stuur een mailtje met informatie over het evenement naar [email protected] en misschien kiezen we jouw evenement wel uit als een van de tips van de week!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.