Arriva mag chauffeur die op telefoon keek ontslaan, maar moet wel ontslagvergoeding betalen

17 augustus 2018 om 09:52
nl
Busbedrijf Arriva mag een chauffeur ontslaan die zijn mobiele telefoon gebruikte terwijl hij in Tilburg op de bus zat. Wel moet het bedrijf een ontslagvergoeding betalen, zo heeft de kantonrechter besloten. De man had verder namelijk een vlekkeloze staat van dienst.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Dat Arriva de chauffeur wilde ontslaan, lag bij veel chauffeurs gevoelig. De man zou op zijn telefoon gekeken hebben, omdat zijn zoontje ziek was. Bij de eerste zitting waren veel chauffeurs aanwezig, om hun collega een hart onder de riem te steken.

De man werd in maart geschorst toen op camerabeelden uit de bus werd ontdekt dat hij voor een aanrijding met een vrachtwagen zijn telefoon twee keer controleerde. Of zijn gedrag ook de oorzaak is geweest van het ongeval is niet precies duidelijk. Dat maakt de rechter niet uit. "Tegen beter weten in heeft hij zijn mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden in een bus met meerdere passagiers. Bovendien heeft hij dit gedaan op een uiterst ongepast moment, op het moment dat hij vaststond op een druk kruispunt," aldus de uitspraak. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.