Elektricien die jongens misbruikte, krijgt hogere straf opgelegd

17 augustus 2018 om 10:40
De man moet 3,5 jaar de cel in (Foto: ANP).
De man moet 3,5 jaar de cel in (Foto: ANP).
Een 46-jarige elektricien die twee jongens misbruikte in Eerde, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden. Daarbovenop kreeg hij vijf maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. De jongens van vijftien werkten voor de man en werden beiden meerdere keren misbruikt.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het misbruik gebeurde altijd in het huis van de man. Hij sloot de rolluiken en zette een pornofilm aan, daarna hadden ze seks. Een van de jongens werd op deze manier een jaar misbruikt, de ander twee jaar lang. 

Ernstige schade
Volgens het hof hebben de twee slachtoffers ernstige psychische, emotionele en lichamelijke schade opgelopen. Ook zou de dader al eerder betrokken zijn geweest bij zedendelicten. Het hof rekent dit de man aan: "De man heeft geen enkel inzicht getoond in de ernst van wat hij gedaan heeft. Hij heeft daarvoor ook geen enkele verantwoordelijkheid genomen."

Naast de opgelegde gevangenisstraf moet hij een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Dat gaat gaat om een bedrag van in totaal vijfduizend euro. 

Straf in hoger beroep hoger uitgevallen
Eerder kreeg de man nog een lagere straf opgelegd, namelijk acht maanden cel en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Wachten op privacy instellingen...