Video

'Ik ben weleens het PSV-stadion uitgezet', Bredase burgemeester Paul Depla in 'Frietje met...'

17 augustus 2018 om 16:10
nl
Burgemeester Paul Depla van Breda is een groot voetbalfan. Als kleine jongen was hij altijd al bij PSV op de tribune te vinden. Daar was hij zeer fanatiek en werd hij zelfs eens door een suppoost van de L-Side verwijderd. Sinds een paar jaar juicht Depla ook hartstochtelijk voor NAC. In de rubriek 'Frietje met...' blikt verslaggever Ronald Sträter met de Bredase burgervader vooruit op het komende voetbalweekend.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Veel voetbalsupporters zullen zich wellicht herkennen in het verhaal van Paul Depla. Als jong manneke ging hij om de veertien dagen samen met een vriendje op de fiets naar het stadion, in zijn geval dat van PSV in Eindhoven. Daarbij was de kleine Depla volledig uitgedost in de clubkleuren rood en wit. 

"Als je in Breda zit, ben je natuurlijk altijd voor NAC", zegt burgemeester Depla. "Maar mijn jeugdliefde is PSV. Als 8-jarige had ik al een seizoenkaart en dat heb ik volgehouden tot aan de L-Side."

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Fanatiek
"Ik was best fanatiek, ja", vervolgt Paul Depla. "Ik ben ook ooit een keer van de tribune afgehaald. Ik was samen met een schoolvriendje wat aan het duwen en dat werd door een suppoost niet opgepakt als een geintje. Ik ben er toen uitgezet, ja."

NAC en Willem II moeten winnen
Depla volgt PSV nog steeds op de voet, maar juicht inmiddels ook vol overgave voor NAC, de club van de stad waar hij burgemeester van is. Zaterdag zit hij weer op de tribune van het Rat Verlegh Stadion voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. NAC gaat winnen, zo denkt hij. "De Graafschap is geen directe concurrent", zegt Depla. "Die spelen om de laatste drie plaatsen en NAC niet."

Net als NAC verloor ook Willem II de eerste wedstrijd van de competitie. De Tilburgers spelen vrijdagavond uit bij FC Groningen. "Groningen is kwetsbaar en Willem II moet daar punten pakken, anders krijgen ze het moeilijk", meent de burgemeester van Breda.   

Het kan voor PSV spoken in Zuid-Limburg
PSV moet volgens Depla niet alleen volgende week in Wit-Rusland opletten tegen FK BATE Borisov, de tegenstander in de voorronde van de Champions League. Ook zaterdag uit bij Fortuna Sittard moet de ploeg bij de les zijn. "Vroeger maakten we het geintje dat het stadion van Fortuna het veiligste was in Nederland, want daar hadden ze meer uitgangen dan supporters. Maar dat is nu anders en het kan daar nu spoken." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.