Riky vindt mega-wespennest op haar zolder niet eng maar mooi, 'het lijkt wel een Efteling-attractie'

17 augustus 2018 om 14:15
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Het wespennest op de zolder in Lieshout
1/2 Een gigantisch wespennest in Lieshout
Riky van Stiphout uit Lieshout deed deze week een opmerkelijke vondst. Op haar zolder trof ze een gigantisch wespennest aan. In het bouwwerk huisden zo'n twaalfduizend wespen. Een ongediertebestrijder is ondertussen begonnen met het uitschakelen van de ongenode gasten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Eng vindt Riky het enorme wespennest in het hoekje van haar zolder niet. Ze is er eerder enthousiast over. "Het lijkt wel de Efteling." Ze vindt het prachtig en is wonder boven wonder nog niet gestoken. Toch is ze blij als ze van de wespen is verlost. Eerder deze week zaten er zo'n honderd wespen in haar woonkamer. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Uniek
Ongediertebestrijder Theodoor Biemans heeft nooit eerder zo'n groot wespennest gezien: "Toen de melding kwam, dacht ik nog, het zal wel, maar dit is echt gigantisch en uniek". Biemans schat dat er twaalfduizend wespen in het nest zitten. Met gif is hij de wespen aan het bestrijden. Dat heeft hij nu al twee keer gedaan. Toch leven er nog wespen in het nest. Maandag begint hij met de ontmanteling van het imposante bouwwerk. Biemans sluit niet uit dat er dan nog honderden wespen leven en trekt voor de zekerheid toch maar zijn imkerpak aan. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...