Video

PSV-trainer Mark van Bommel op zijn hoede voor Fortuna Sittard: 'Een goed voetballende ploeg'

17 augustus 2018 om 15:49
nl
PSV speelt zaterdagavond de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van Mark van Bommel gaat op bezoek bij promovendus Fortuna Sittard. De club waar Van Bommel zijn opleiding genoot en zijn debuut in het betaald voetbal maakte. “Het voelt wel als thuiskomen, ik heb daar zo lang gespeeld.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Fortuna Sittard speelde de eerste competitiewedstrijd gelijk in het uitduel bij Excelsior. “Zij worden denk ik onderschat", zegt Van Bommel tijdens de persconferentie. "Fortuna kan zomaar eens de verrassing van het seizoen worden. Als ze zich handhaven hebben ze iedereen al verrast." De coach van PSV denkt niet dat Fortuna zich gaat aanpassen aan PSV. "Ze hebben gewoon een heel goede voetballende ploeg. Met spelers die het verschil kunnen maken."

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de persconferentie van vrijdagmiddag. Tekst gaat verder onder de video.

 

 

Van Bommel begon op zijn negende bij Fortuna Sittard en mocht daar dan één keer per week meetrainen. Op zijn twaalfde werd de coach van PSV definitief opgenomen in de jeugdopleiding van Fortuna. “Op mijn zestiende maakte ik m’n debuut voor Fortuna en daarna heb ik veel met de club meegemaakt."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De voormalig middenvelder speelde meer dan 150 wedstrijden voor Fortuna. Hij degradeerde met de Limburgers, werd vervolgens weer kampioen in de Eerste Divisie, behaalde bijna Europees voetbal en bereikte de bekerfinale met Fortuna, die hij niet kon spelen wegens een schorsing. Voor Van Bommel voelt het als thuiskomen, ondanks het feit dat het niet het stadion is, waar hij zijn wedstrijden speelde voor Fortuna. "Dat was op de oude De Baandert", zegt Van Bommel. "Maar ik heb zo lang gespeeld voor Fortuna Sittard, dat het zo wel voelt."

Oude bekende
Bij de tegenstander van afgelopen zaterdag staat een oude bekende langs de lijn. Oud-PSV’er Kevin Hofland is assistent-trainer bij de Limburgers. Van Bommel en Hofland hebben samen gevoetbal en zitten samen in een groepsapp en stoken daar weleens in. “Maar er wordt deze week niet meer in gesproken dan normaal”, zegt de PSV-trainer. Fortuna Sittard-assistent-trainer Kevin Hofland gaf volgens Fox Sports al aan dat zijn ploeg voorbereid is op de standaardsituaties van PSV. "Daar zal ik nog wel iets over sturen in de groepsapp", aldus een lachende Van Bommel. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Geheel fitte selectie
De hoofdtrainer van PSV beschikt over een fitte selectie, maar zal geen spelers gaan sparen voor de belangrijke uitwedstrijd tegen FK BATE Borisov van komende dinsdag. “In deze fase moet je drie wedstrijden per week kunnen spelen. We hebben een hele goede, brede selectie en we gaan wedstrijd per wedstrijd kijken wat we doen.  Maar ik ben geen trainer die veel wisselt als het niet nodig is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.