Steven Kruijswijk gaat voor klassement tijdens Vuelta: 'Hij wil goede vorm meenemen'

17 augustus 2018 om 16:19
nl
Steven Kruijswijk gaat na zijn vijfde plaats in de Tour de France nu vol voor het klassement tijdens de Vuelta. De wielrenner van LottoNL-Jumbo wil dus zo hoog mogelijk eindigen in Spanje. Ook Danny van Poppel en Lars Boom maken deel uit van het team van LottoNL-Jumbo.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Hij wil zijn goede vorm van de Tour meenemen en zeker een goed klassement rijden", zei ploegleider Merijn Zeeman tijdens het persmoment voorafgaan aan de Vuelta die 25 augustus begint. "George Bennett is onze kopman. Hij wil net als Kruijswijk zo hoog als mogelijk eindigen." Het is niet de eerste keer dat Kruijswijk meedoet aan de Ronde van Spanje. In 2017 eindigde Kruijswijk als negende, dat is zijn beste resultaat in de Vuelta. 

Sprinten
Kruijswijk is niet de enige Brabander die meedoet aan de Vuelta. Ook Danny van Poppel en Lars Boom staan aan de start om het team van LottoNL-Jumbo mee te helpen aan een eventuele winst. "Danny van Poppel krijgt alle gelegenheid om te sprinten", zei Zeeman. "Lars Boom en Tom Leezer zullen hem helpen. Maar onze focus ligt op een goed klassement voor Steven Kruijswijk en George Bennett."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.