Voetbalster Aniek Nouwen kan terugkijken op goed WK: 'Heb mezelf laten zien'

17 augustus 2018 om 19:42
nl
Aniek Nouwen is vanzelfsprekend niet blij. Ze is met het Nederlands voetbalteam voor speelsters tot twintig jaar uitgeschakeld in het wereldkampioenschap in Frankrijk. Toch kan de 20-jarige Nouwen zelf wel op een prima WK terugkijken. De centrale verdediger maakte zelfs een doelpunt in de tweede wedstrijd tegen Ghana. “Ik scoor wel regelmatig, maar het blijft lekker om als verdediger te scoren.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Nouwen is een centrale verdediger die naar eigen zeggen fysiek sterk is, maar tevens ook over een dosis snelheid beschikt. “Ik kan als verdediger goed mijn man uitschakelen en ik denk dat ik ook een redelijk afstandsschot in de benen heb.”

Twee tegendoelpunten
Balen. Keihard balen. Zo noemt Nouwen het verlies tegen Engeland in de kwartfinale. “We geven de doelpunten veel te makkelijk weg”, doelt Nouwen op de twee doelpunten die de Oranjevrouwen binnen drie minuten om de oren kregen. “Er had meer ingezeten, al is Engeland natuurlijk wel een heel goede tegenstander."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De Oranjevrouwen kunnen ondanks het verlies terugkijken op een prima WK. Ook Nouwen kan dat. Zelf is ze te spreken over haar eigen optredens in de vier wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Ghana, Frankrijk en Engeland. “Ik heb mezelf wel laten zien denk ik”, zegt de PSV-verdediger. “Daar kan ik wel tevreden over zijn. En dan scoor ik ook nog. Het blijft lekker om als verdediger te scoren.”

Focus
PSV, de club waar ze als klein meisje al fan van was, daar keert ze nu weer naar terug. “De PSV-vrouwen zijn nu nog op trainingskamp, maar als ze terug zijn, zal ik weer aansluiten.” Nouwen geeft daarbij aan dat ‘een paar dagen rust’ genoeg is. “Ik heb m’n vakantie al gehad, dus als ik dit heb verwerkt, dan kan de focus weer vol op de competitie.” Toch heeft de PSV-fan ook nog grotere dromen dan alleen spelen bij de club uit Eindhoven. "Ik zie mezelf wel in het buitenland spelen, om vervolgens alles af te sluiten bij PSV."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.