Ben jij gespierd, sterk en sportief? Angelo zoekt acteur voor zijn film 'Ik, Adonis'

17 augustus 2018 om 20:35
nl
Ben jij gespierd, sterk en sportief? Dan is filmmaker Angelo Raaijmakers (25) misschien wel naar jou op zoek. Voor zijn korte film 'Ik, Adonis' zoekt hij, jawel, een echte Brabantse Adonis.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De korte film zal zo'n twintig minuten duren en gaat over Steven. Zijn leven staat in het teken van fitness; hij wil breder en sterker worden. Maar hij slaat erin door. Oppervlakkig is de film niet. Angelo noemt het zelf een 'mix tussen een drama en een psychologische thriller'. "Mijn inspiratie heb ik lang gehaald uit de film Black Swan", vertelt de jonge filmmaker uit Schijf. 

Brabander
De regisseur en scenarist van de film is specifiek op zoek naar een Brabantse Adonis. "Ik wilde een uniek sausje aan de film geven en ik ben bekend met Brabant. Als je een streek kan 'voelen' in een film, brengt dat echt karakter met zich mee." 

Maar het vinden van de perfecte man valt nog niet mee. "Ik ben sportscholen afgegaan en heb daar oproepjes opgehangen. Ook heb ik toneelacademies benaderd. Het is moeilijk om iemand te vinden die én het perfecte lichaam heeft én die goed kan acteren", vertelt Angelo. "Eigenlijk zoek ik iemand die het personage al bijna is. Iemand die dus weinig hoeft te acteren."

Schijn ophouden
Volgens Angelo is het echt de tijd waarin genderidentiteit flink onder de loep genomen wordt. "Maar er wordt erg weinig verteld over de mannelijke kant daarvan. 'Ik, Adonis' gaat echt over het ophouden van de schijn. Het gaat inhoudelijk over wat is man zijn en welke rol speelt ons lichaam daarin?"

Het liefst begint Angelo aan het eind van 2018 nog met filmen. Mits hij tegen die tijd zijn perfecte Adonis gevonden heeft. Opgeven kan via [email protected]. Enne, vergeet geen foto's en video's mee te sturen! 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.