Video

Daniel Crowley is blij met zijn wereldgoal voor Willem II in Groningen: 'Ik wilde iets teruggeven'

17 augustus 2018 om 23:25
nl
Willem II heeft in Groningen drie punten gepakt tegen de plaatselijke FC. Daniel Crowley maakte in de eerste helft de enige treffer. Dat deed hij op prachtige wijze. De Engelse middenvelder is blij dat het harde werken beloond is.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Crowley kwam ruim een jaar geleden aan bij Willem II, maar zijn debuutjaar was geen succes. Na een half seizoen werd hij in het tweede deel verhuurd aan SC Cambuur. Onder trainer Adrie Koster pakt de 21-jarige voetballer zijn kans.

"De trainer heeft geloof in mij, dat voel ik. Dat geeft vertrouwen. En dan wil je iets teruggeven, dan wil je jezelf laten zien", zegt de matchwinner in de catacomben van het stadion van Groningen. "De trainers geven ons sowieso veel vertrouwen. We kunnen van veel teams winnen. Maar het begint met werken, zo hard als je kan.”

Tekst gaat verder onder de video.

'Geweldige finish'
Tegen VVV probeerde Crowley het al een paar keer, maar zonder succes. Tegen Groningen was zijn schot van afstand goed voor drie punten. De jonge middenvelder gaat niet ineens naast zijn schoenen lopen. "Ik werk er elke training aan, dan is het een geweldig gevoel als het lukt. Als je blijft oefenen krijg je ook wat geluk. Het is een geweldige finish, maar geluk heb je nodig.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Aras Özbiliz zat nog op de bank toen de treffer gemaakt werd. "Thomas zat naast me en die zei: die gaat er in. En hij vloog zo binnen. Hij zat er echt goed in.” Een grote verrassing is het niet voor de ploeggenoten van Crowley. “We weten dat hij met zijn binnenkant voet een goede trap heeft.”

'Vrij in mijn hoofd'
Özbiliz ging tijdens zijn invalbeurt een paar keer naar de grond. Dat werd niet altijd gewaardeerd door de supporters van de thuisploeg, maar de buitenspeler deed het niet om tijd te rekken. "Ik werd wel geraakt, ik ging niet zomaar liggen.” Toch is het ervaring om dan net wat langer te blijven liggen en de tijd te nemen. “Misschien wel, maar ik werd echt goed geraakt hoor.”

Wachten op privacy instellingen...

De vleugelspeler zei het met een glimlach. Hij is blij weer minuten te maken, acties te kunnen maken op het veld. Schrikken als hij pijn voelt is er ook niet bij, ondanks meerdere zware blessures "Op dat moment doet het even pijn, dan moet je even bijten. Maar ik schrik niet. Ik ben gewoon vrij in mijn hoofd, dat is het belangrijkste."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.