'Fantastisch mooi', NAC-supporters eren historisch wedstrijdshirt

18 augustus 2018 om 18:25
nl
Een groep supporters van NAC is zaterdagmiddag gezamenlijk op de foto gegaan in het witte uitshirt van de Bredase club. De actie, een initiatief van NAC-fan Hans van Nijnatten, is een ode aan het wedstrijdshirt dat het elftal van NAC droeg begin jaren zestig. Beide shirt lijken sterk op elkaar.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De originele foto uit begin jaren zestig is er eentje waar diehard NAC-fans hun vingers bij aflikken. Voor het Spanjaardsgat in hartje Breda poseert het elftal met voetballers als Leo Canjels, Adri Pelmans, Jacques Visschers en Hein van Gastel in een bootje. Opvallend is het wedstrijdshirt. Wit met drie horizontale strepen op de borst, twee keer zwart met een gele ertussenin. 

Tekst gaat door deze tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

NAC voetbalt dit jaar de uitwedstrijden in een shirt dat daar op gebaseerd is. Dat viel ook NAC-supporter Hans van Nijnatten op. "Dit shirt is eigenlijk een kopie", zo zegt hij. "Ik zag dat shirt en ik vond het fantastisch mooi en wilde het dan ook meteen kopen. Toen kwam ik er achter dat mijn broers er ook eentje hadden gekocht. Konden we mooi lekker met z'n drieën op de foto, zo dacht ik. Het volgende idee was dat het ook leuk zou zijn om met meer mensen op de foto te gaan."

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Oproepje
Een oproepje op social media resulteerde er in dat er zaterdagmiddag zo'n dertig NAC-fans aanwezig waren in de Beatrixstraat voor een fotomoment. Tot tevredenheid van initiatiefnemer Hans van Nijnatten: "Een beetje een uit de hand gelopen grap, leuk toch!" 

Een eenzelfde foto in een boot in het Spanjaardsgat zat er niet in. "Maar de Beatrixstraat is ook heilige grond voor de NAC-supporter." Daar stond ooit het stadion van de Bredase trots waar ook het beroemde 'Avondje NAC' is ontstaan.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.