NAC Breda rolt De Graafschap in eigen stadion met 3-0 op

18 augustus 2018 om 20:24
NAC heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. In het eigen Rat Verlegh Stadion in Breda werd De Graafschap met 3-0 verslagen. De goals kwamen op naam van Te Vrede, Mets en Nijholt. Bij NAC debuteerden keeper Muric en de middenvelders Luka Ilic en Marwin Reuvers in de eredivisie.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

NAC probeerde van acquit ten strijde te trekken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg moest ook wel, want een deel van de Bredase aanhang was al flink aan het mopperen geslagen na de keiharde 5-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd uit bij AZ.

Tekst gaat verder onder tweet.

Beetje blaffen, niet bijten
Maar het was de eerste helft vooral een beetje blaffen en vooral niet bijten. Veel leverde de drang naar voren dan ook niet op, behoudens een schot van El Allouchi in de 7e minuut dat over ging. Niet dat De Graafschap veel had te bieden. De bezoekers namen het initiatief langzaam over, maar werden ook niet echt gevaarlijk.

Toch raak
Het was dan ook vrij onverwacht dat NAC vlak voor rust op voorsprong kwam. Te Vrede kopte in de 43e minuut een voorzet van Mikhail Rosheuvel prima binnen. De ploeg kon de opsteker gebruiken, want voetbalde verder vrij stroef.

Tekst gaat verder na tweet.

Verdediger Mets scoort
Na rust kreeg Mounir El Allouchi meteen een enorme kans. Na een-tweetje met Mitchell te Vrede schoot de middenvelder echter over. Even later was het wel raak. Na een korte corner, maakt verdediger Karol Mets er 2-0 van na een voorzet van opnieuw Rosheuvel.

'We gaan Europa in'
De doelpunten gaven NAC vertrouwen, de ploeg ging steeds beter spelen. De Bredanaars wisten dan ook nog een derde doelpunt te maken. Gianluca Nijholt ging goed door en werkte de bal in het doel van De Graafschap.

De drie doelpunten waren ook genoeg voor de overwinning.  NAC pakt de eerste drie punten van het seizoen en het leven van de NAC-fan is weer wat aangenamer dan na het debacle tegen AZ. 'We gaan Europa in', werd er gezongen op de tribunes. Voor de gein natuurlijk.

Mitchell te Vrede blikt terug op de wedstrijd. Een veelzeggende zin: "We hadden wat goed te maken en ik denk dat we dat hebben gedaan."