PSV wint met 2-1 van Fortuna Sittard: Dante Rigo schiet Eindhovenaren in blessuretijd naar zege

18 augustus 2018 om 20:25
PSV heeft door een doelpunt van Dante Rigo wederom drie punten veilig kunnen stellen. De Eindhovenaren speelden een moeizame wedstrijd in Sittard, maar door een laat doelpunt van de jonge Belg wint PSV ook de tweede wedstrijd van dit seizoen.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

AFGELOPEN. PSV wint van Fortuna Sittard door een doelpunt van Dante Rigo.

DOELPUNT PSV! Dante Rigo maakt in de blessuretijd de 1-2 voor PSV. Het uitvak ontploft, net als de gehele PSV-selectie. Gaat PSV de lijn doortrekken van vorig seizoen; winnende goals maken op het laatste moment?

Oei, daar was PSV nog heel dicht bij de voorsprong en de drie punten. Een schot van Bergwijn gaat rakelings naast.

'83 Mark van Bommel brengt Mauro Junior in het veld. De jonge Braziliaan vervangt Gastón Pereiro.

Nog een dik kwartier heeft PSV om nog een goal te maken. Kansen zijn schaars in de tweede helft.

'68 Wat een kans voor Luuk de Jong! De net ingevallen Malen geeft de bal hard voor, maar de spits van PSV kan de bal niet in het doel tikken, bal ging naast.

Wissels aan de kant van PSV: Donyel Malen en Dante Rigo komen binnen de lijnen. Pablo Rosario en Hirving Lozano gaan eruit.

'61 DOELPUNT FORTUNA SITTARD. Novakovich maakt de 1-1 na een uur spelen. Vlak voor de goal had Luuk de Jong een vrije trap mee moeten krijgen. Van Boekel liet doorspelen, waarna Fortuna na een lange aanval de gelijkmaker maakten.

Fortuna Sittard blijft ontzettend fel en stopt veel energie in de wedstrijd. PSV heeft het moeilijk in de beginfase van de tweede helft.

'46 De bal rolt weer. Houdt PSV de voorsprong vast?

Nu krijgt Fortuna verschillende kansen. Twee keer een schot van buiten de zestien waar Zoet twee keer redding moest brengen.

'33 DOELPUNT PSV. Na een combinatie tussen Angeliño en Bergwijn, speelt de Spanjaard de bal voor. In de kluts kan Lozano de bal intikken: 0-1 voor de Eindhovenaren.

OPVALLEND: Door een technische storing in Zeist heeft scheidsrechter Pol van Boekel geen contact met de VAR.

Tekst gaat verder onder de tweet.

'20 Nog steeds heeft PSV het lastig met de felle Limburgers. Boeiende strijd, maar weinig kansen tot dusverre. Rosario pakt net de eerste gele kaar.

De eerste tien minuten zitten erop in Sittard. De thuisploeg kreeg al na twee minuten de beste kans maar Jeroen Zoet bracht redding. Verder belooft dit een heet avondje te worden voor PSV waar Lozano nu geblesseerd op de grond ligt na een botsing met Fortuna-doelman Koselev.

De opstelling van PSV waarbij Ryan Thomas en Derrick Luckassen om onduidelijke redenen ontbreken in de wedstrijdselectie: