NAC spoelt nare smaak weg met 3-0 winst: 'We hadden wat goed te maken en dat hebben we gedaan'

18 augustus 2018 om 22:04
nl
NAC boekte zaterdagavond in eigen stadion een terechte 3-0 overwinning op De Graafschap. Vooral in de tweede helft voetbalde de ploeg goed. Hiermee is de nare smaak weggespoeld van de 5-0 nederlaag vorige week in Alkmaar tegen AZ. "We hadden wat goed te maken en dat hebben we gedaan."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

 

Met de 3-0 overwinning op De Graafschap revancheert NAC zich voor het debacle van vorig weekend, de keiharde 5-0 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen AZ. Revanchegevoelens leefden sterk in de ploeg.

"We hadden wat goed te maken en dat hebben we gedaan", zegt spits Mitchell te Vrede. "Het verschil met vorige week was eigenlijk alles. Strijdlust, beleving, het eigen publiek dat er achter staat... Iedereen had er echt een rotgevoel over en we moesten echt iets recht zetten." 

Wachten op privacy instellingen...

Hoog niveau aangetikt
In de eerste helft was het nog wat stroperig, maar in de tweede liet NAC tegen De Graafschap goed voetbal zien. Een tactische aanpassing van coach Mitchell van der Gaag was daarvoor de reden. Hij liet de middenvelders Illic en El Allouchi na rust wat dichter op spits Mitchell te Vrede spelen. 

"De eerste helft controleerden we, maar hebben we weinig echte kansen afgedwongen", zegt NAC-coach Mitchell van der Gaag. "Zeker het eerste kwartier na rust hebben we een hoog niveau aangetikt. Wat ik vandaag gezien heb, heb ik nog niet eerder gezien."

Wachten op privacy instellingen...

Vertrouwen
De goal van Mitchell te Vrede, vlak voor rust, was belangrijk in het hele proces. Het gaf de ploeg vertrouwen. "Bij de 1-0 viel er een last van onze schouders", zegt Mikhail Rosheudel, die goed was voor twee assists. "Toen begonnen we te voetballen en liepen we uit naar een 3-0 zege." 

Wachten op privacy instellingen...

'Eén zwaluw maakt nog geen zomer'
"De kritiek op vorige week was logisch en terecht", vervolgt Rosheuvel. "Aan ons om het door te zetten, want één zwaluw maakt nog geen zomer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.