Dante Rigo maakt winnend doelpunt voor PSV: 'Ik weet niet wat er door me heen ging'

19 augustus 2018 om 00:10
De 19-jarige Dante Rigo was zaterdagavond de grote man aan PSV-zijde. De Belgische middenvelder kwam na 66 minuten in het veld voor Pablo Rosario en maakte in de 91ste minuut de beslissende en bevrijdende 1-2 voor de Eindhovenaren. “Ik weet niet wat er door me heen ging, ik liep maar ergens naartoe.”
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

PSV kwam na een dik half uur op voorsprong door een doelpunt van Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller kon de bal van dichtbij uit de kluts binnen tikken. De ploeg van Mark van Bommel kwam dan wel op voorsprong, maar eigenlijk ging het heel de eerste helft moeizaam. “Je weet dat het lastig gaat worden op bezoek bij Fortuna Sittard, een promovendus”, zegt Rigo. De middenvelder geeft aan dat je tegen dit soort ploegen geduld moet hebben. “Uiteindelijk zag je ook dat zij moe werden en dan valt de goal.”

Tekst gaat door onder de tweet.

Te veel ruimte
Ook PSV-captain Luuk de Jong was ontzettend blij na de late zege. “Het is geweldig voor Dante dat hij die bal binnenschiet, de ontlading is dan ongelooflijk.” Toch is de spits van PSV niet geheel tevreden, want Fortuna kreeg te veel ruimte. “We kunnen veel beter en hebben het niet goed gedaan als team.”

VAR
Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat de videoscheidsrechter (VAR) geen contact had met scheidsrechter Pol van Boekel. Daarom werd er via de vierde official gecommuniceerd. Maar Van Boekel zag voorafgaand aan de Limburgse gelijkmaker wel een overtreding op De Jong over het hoofd. De aanvoerder van PSV ging na die goal daarom ook verhaal halen bij de scheidsrechter.

Tekst gaat door onder de tweets.

Doelman Jeroen Zoet had tijdens de wedstrijd niet meegekregen dat er geen contact was tussen Van Boekel en de videoscheidsrechter in Zeist. "Andere wedstrijden worden door de VAR beslist", doelt Zoet op Ajax dat eerder op de avond in de slotminuten een penalty meekreeg na overleg met de videoscheidsrechter. "Maar zo'n storing is wel een kwalijke zaak."

Focus op BATE
Zoet weet nog niet veel van de komende tegenstander FK BATE Borisov. "Ik weet alleen dat er geen hotel in de buurt van het stadion ligt", doelt Zoet op de anderhalf uur lange reis van Minsk naar Borisov. Ook Rigo weet er maar weinig van af. "Het enige wat ik weet is dat ze Qarabag hebben uitgeschakeld, maar we gaan ze zondag analyseren."