Decibel Outdoor zonder politie? 'Het kan' volgens burgemeester, politiebonden minder euforisch - Omroep Brabant

Decibel Outdoor zonder politie? 'Het kan' volgens burgemeester, politiebonden minder euforisch

19 augustus 2018 om 20:36
nl
Het is nog maar de vraag of burgemeester Ryan Palmen echt tevreden kan terugkijken op dancefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek. De burgemeester sprak van de rustigste editie sinds ooit. Maar volgens de politievakbonden zijn 'diverse meldingen' niet opgepakt, zij zijn minder euforisch.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De bonden melden dit zondag in een tweet. Hierin staat verder dat ze maandag de balans opmaken en daarna met een verklaring komen.

Wachten op privacy instellingen...

'Rustigste ooit'
Het festival werd in 2006 voor het eerst gehouden en vond de afgelopen drie dagen voor de achttiende keer plaats. Volgens Palmen was het qua opstootjes en mensen die van het terrein zijn verwijderd, 'de rustigste editie ooit.' Anders dan in voorgaande jaren is bij het evenement geen politie aanwezig, omdat die actie voert voor een betere cao.

Palmen had het over een 'hele soepele en rustige editie'. Zaterdag, de belangrijkste dag van het driedaagse festival, bezochten ongeveer vijftigduizend mensen het evenement. Zoals gebruikelijk fouilleerden particuliere beveiligers de bezoekers bij binnenkomst en controleerden ze hun tassen. "Het enige wat anders is, is dat de politie geen toezicht houdt of dit juist gebeurt." Die rol heeft de gemeente overgenomen.

'Beetje duwen en trekken'
Bij zeventien mensen werden drugs gevonden. Die drugs zijn in beslag genomen en die mensen werd de toegang ontzegd. Verder was er een klein vechtpartijtje. "Een beetje trekken en duwen bij de pendelbus", aldus de burgemeester.

Wachten op privacy instellingen...

 

Volgens Palmen zal bekeken worden of het volgend jaar opnieuw zonder politie kan. "We moeten op de omstandigheden letten, want met 24 graden zijn de mensen wat minder druk dan met 34 graden. En we hebben ook wel eens zeventigduizend bezoekers gehad. Maar we hebben nu gezien dat 't kan."

Driehonderd agenten
Voorgaande jaren werden volgens Palmen zestig agenten ingezet en waren er enkele tientallen arrestaties, vooral voor drugsbezit.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.