Man spuugt bloed in gezicht helpende agent, politie 'ontdaan' - Omroep Brabant

Man spuugt bloed in gezicht helpende agent, politie 'ontdaan'

19 augustus 2018 om 08:24
nl
Een 38-jarige man uit Oss heeft zaterdagnacht een mond vol bloed gespuugd naar een agent. Die agent was juist bezig om de gewonde man eerste hulp te verlenen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De agent surveilleerde met een aantal collega's in het centrum van Oss - waar het nu kermis is - toen een paar mensen om hulp riepen. Ze wezen de agenten rond halfvier op een bebloede man die op de Molenstraat op de grond zat. Het was op dat moment niet duidelijk wat er met deze 38-jarige Ossenaar was gebeurd.

Zwaar onder invloed van drank en drugs
De agenten wilden eerste hulp verlenen, maar de man reageerde heel agressief. Hij riep 'de meest verschrikkelijke ziekteverwensingen' en spuugde zonder enige aanleiding 'een mond vol bloed' in het gezicht van een agent. 

"Hij raakte de agent vol in zijn gezicht en mond", laat een woordvoerder van de politie weten. Daarop probeerden andere agenten de man aan te houden, maar dat ging moeilijk. De man bedreigde en mishandelde hen. De agenten gaan er vanuit dat de man zwaar onder invloed van drank en drugs was. Uiteindelijk is de man vastgezet. 

Veel onbegrip
"Bij de betrokken agenten heerst ontzettend veel onbegrip. Zij zijn zeer ontdaan vanwege het voorval", laat de politiewoordvoerder weten. De man wordt door de recherche verhoord.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.