Postbezorger Sonny wordt bruut van fiets én post beroofd en gaat strompelend achter de dader aan

19 augustus 2018 om 13:53 • Aangepast 20 november 2020 om 19:00
nl
Hij schrok zich wild. Toen Sonny van den Bosch (25) zaterdagmiddag in de Brussellaan in Eindhoven op zijn spiksplinternieuwe postfiets wilde stappen, voelde hij een tik op zijn schouder. Het volgende moment werd hij bruut van zijn fiets getrokken.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De dader ging er als een speer vandoor op de fiets, maar Sonny is niet bang uitgevallen en zette al strompelend de achtervolging in. "Ik rende hem achterna, totdat hij riep dat ik beter kon stoppen omdat er anders ‘grotere problemen zouden komen’. Daar schrok ik wel van. Er zit namelijk een schaar in een van de posttassen, dus het leek me verstandig geen onnodige risico’s te nemen. Toen ben ik gestopt.”

Ergste voor ouders
Heel zuur: de gestolen fiets was nieuw en een cadeau van zijn ouders. “Het was een originele postfiets en niet bepaald goedkoop. Daarom vind ik het voor mijn ouders eigenlijk nog het ergste. Een geluk bij een ongeluk is dat de fiets verzekerd is, omdat mijn ouders dat wilden.” 

Sonny, afstuderend student accountancy aan Fontys Hogeschool, werkt inmiddels drie jaar voor PostNL en verdient zo een centje bij. “Tijdens de schoolperiode breng ik alleen op zaterdag post rond. Maar in vakanties, zoals nu, werk ik fulltime.” Hoewel hij persoonlijk nog nooit eerder zoiets heeft meegemaakt, is het voor postbezorgers bijna gesneden koek. “We hebben een groepsapp met de collega’s van PostNL. Ik denk dat er toch zeker iedere maand wel een gestolen fiets wordt gemeld.”

Boos om natte post
En mensen worden wel eens boos: “Soms zijn mensen onaardig. Ik wilde een keer schuilen voor de regen en toen kwam een man naar buiten met de vraag wat ik daar deed en dat ik moest maken dat ik wegkwam. Of ze worden boos omdat je een stukje over de stoep fietst. En tja, als het regent wordt de post ook wel eens nat. Dat is ook iets waar mensen boos over kunnen worden.”

Maar de leuke reacties wegen daar ruimschoots tegenop. “De meeste mensen zijn gewoon vriendelijk. Daar maak je een gezellig praatje mee. Er is één mevrouw die echt àltijd op mij staat te wachten. Dan kletsen we even wat en zwaait ze me uit als ik wegfiets. Leuk toch?!”

Sonny zal voortaan wel wat scherper en alerter zijn tijdens het rondbrengen van de post. Maar geen haar op z’n hoofd die eraan denkt ermee te stoppen. 

Lees verder onder het Facebookbericht.

Wachten op privacy instellingen...

De post is zaterdag ergens in een gangetje aan het Tervurenhof teruggevonden. De fiets van Sonny lijkt ondanks alle reacties op Facebook van de aardbodem verdwenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.