The Kardashians en 2 Chainz vallen voor de kunst van Bram Reijnders

19 augustus 2018 om 16:24
Na de Amerikaanse rapper Tauheed Epps, beter bekend als 2 Chainz en onze 'eigen' Martin Garrix, weten nu ook de Kardashians wie Bram Reijnders is. De kunstwerken van de 44-jarige Eindhovenaar zijn te zien in de laatste aflevering van 'Keeping up with the Kardashians, The Art of Prank'
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Of ze zijn werk mochten tonen in de door miljoenen mensen gevolgde real-life soap 'Keeping up with the Kardashians'. Nou, daar hoefde Bram geen twee keer over na te denken. "Mijn werk is al langer te zien bij Axiom Contemporary, een kunstgalerie in het Amerikaanse Santa Monica. Als dan zoiets voorbijkomt, is dat gewoon leuk. Maar het is natuurlijk een toevalligheid dat de Kardashians voor een galerie hebben gekozen waar mijn kunst hangt."

Kunstenaar en globetrotter
Bram is een echte Brabo en Eindhovenaar. Hij heeft een galerie ("een van de grootste van de Benelux") aan de Stratumsedijk en brengt ook een belangrijk deel van het jaar door in zijn woonplaats Eindhoven. De rest van de tijd is hij overal en nergens: Amsterdam, Rio de Janeiro, Udaipur (India) en Amerika. 

Hij moet er zelf eigenlijk wel een beetje om lachen, om dit verhaal met de Kardashians, maar ziet ook de pr-waarde. "Natuurlijk zie ik dat, hoewel ik niet te klagen heb over publiciteit hoor. Ik heb laatst op een beurs in Miami nog werk verkocht aan de bekende Amerikaanse rapper, Tauheed Epps, beter bekend als 2 Chainz. En Martin Garrix heeft laatst ook nog werk gekocht. Het gaat dus goed, ik ben tevreden, maar ik werk er dan ook hard voor."

Prank of Art
Het werk van Bram is te zien in de laatste aflevering van 'Keeping up with the Kardashians, The Prank of Art' waarin Khloé Kardashian revanche neemt op haar moeder Kriss Jenner omdat die volgens Khloé weinig verstand heeft van kunst. "Ik heb ze niet persoonlijk ontmoet, maar op de foto's zie je wel hoe ze voor een van mijn kunstwerken staan."

 

Bram noemt zichzelf een Pop-Art kunstenaar. In zijn werk mixt hij culturen en maakt hij opvallende vormen van aanplakbiljetten. Nieuwsgierig geworden? Maandagochtend vertelt hij tussen 11 en half 12 over de Kardashians en zijn kunst in Brabants Bont.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...