Video

Mmm lekker: in Zundert smeren ze gepureerde dahlia’s op de corsowagen

19 augustus 2018 om 19:05
nl
Gepureerde dahlia’s. Geen nieuw recept voor iets lekkers uit de regio Zundert, maar een zelfgemaakte soort structuurpasta om de huid van de leguanen van buurtschap ‘T Stuk een ruw uiterlijk te geven. Het buurtschap zet over twee weken drie zelf lopende leguanen op straat. Op de Open Tenten Dag in Zundert trok het buurtschap veel belangstellenden. Aagje Pel uit Bergen op Zoom was diep onder de indruk. “Ik vind het heel knap wat ze doen, wat ze durven. Heel mooi.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Volgens Ad Boemaars, woordvoerder van het bloemencorso, wordt de Open Tenten dag jaarlijks bezocht door een paar duizend liefhebbers. “De bedoeling is dat ze dan een kijkje in de keuken krijgen en dat ze ervaren hoe een corsowagen in elkaar steekt. In alle tenten staan gastvrouwen en kunnen er vragen worden gesteld aan de bouwers en ontwerpers.”

 

Zeer onder de indruk
Alle twintig buurtschappen bezoeken op één middag is niet te doen. Aagje Pel uit Bergen op Zoom heeft met haar partner al vijf tenten bezocht. Onder de indruk is ze van de samenhorigheid, de onderlinge vriendschap en de creativiteit. “Ik vind het verpletterend, heel verpletterend. Zeer onder de indruk.”

Gepureerde dahlia's
Bij buurtschap ’T Stuk praat Aagje even met een bouwer die zwarte smurrie op de staart van een hagedis aan het smeren is. Het lijkt op natte houtskool gemengd met natte kranten, maar in werkelijkheid gaat het om gepureerde dahlia’s. “Dat hebben we gemaakt van dahlia’s die al geel waren. We hebben ze gepureerd en vermengd met andere zaken en dan krijg je die zwarte smurrie. Als het opdroogt wordt het hard en zie je de structuur, een soort schubben, op de poten van de leguanen.”

Buurtschap ’T Stuk voert samen met Schijf de populariteitspoll aan van mogelijke corsowinnaars. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.