'Behoorlijk veel drugsgevallen bij Decibel', burgemeester te positief vinden politiebonden

19 augustus 2018 om 21:37
nl
Er hebben zich de voorbije dagen tijdens Decibel Outdoor in Hilvarenbeek ‘behoorlijk wat drugsgerelateerde zaken’ afgespeeld, die de politie bewust heeft laten liggen. Ook zijn diverse bezoekers van het muziekfestival gaan trippen door het gebruik van verdovende middelen. Dit zegt een woordvoerder namens alle politiebonden. Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Hilvarenbeek wordt warm noch koud van deze opmerkingen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een andere woordvoerder van de politiebonden meldde zondagavond dat er zich eveneens geweldsincidenten hebben voorgedaan, maar het is niet echt uit de hand gelopen, zo voegt hij eraan toe.

Wachten op privacy instellingen...

 

Burgemeester positief
Eerder dit weekend liet burgemeester Ryan Palmen zich nog erg positief uit over deze Decibel. Hij sprak van de meest rustige editie ooit sinds de eerste editie in Hilvarenbeek in 2006.

De politie Midden-West-Brabant was tijdens Decibel 2018 afwezig. De agenten zijn de werkdruk en het gebrek aan capaciteit helemaal zat. Volgens Palmen was dat geen probleem.

LEES OOK: Decibel Outdoor begonnen, ‘zonder politie dus we hoeven ons geen zorgen te maken’

Bonden beraden zich op verklaring
De woordvoerder van de politiebonden vindt die uitspraken van Palmen voorbarig. Hij is van mening dat de burgemeester eerst de rapporten had moeten afwachten. De woordvoerder kan niet in details treden. De bonden zetten alles op een rij en komen een dezer dagen met een verklaring.

 

Wachten op privacy instellingen...Geluk bij een ongeluk was het feit dat agenten die niet in Hilvarenbeek waren gestationeerd, zondagavond konden assisteren bij calamiteiten rondom Dancetour in Tilburg en in Eindhoven. “Kortom, onze aanwezigheid is gewoon nodig. Te meer daar je je af kunt vragen of mensen van de ehbo en de gemeente adequaat genoeg reageren op mensen die in Hilvarenbeek onwel zijn geworden door het gebruik van drugs”, aldus één van de woordvoerders.

Zes veiligheidsoverleggen
Burgemeester Palmen is niet onder de indruk van de kritiek van de politie. "Ik ben zaterdag van tien uur 's ochtends tot 's nachts halfdrie op het festivalterrein geweest. Ik heb toen zesmaal een veiligheidsoverleg voorgezeten, waarbij steeds mensen van onder andere de beveiliging en de politie hebben aangeschoven. Er hebben zich, zeker gezien de vijftigduizend feestgangers, nauwelijks vermeldenswaardige incidenten voorgedaan en ik hecht dan ook meer waarde aan mijn eigen waarneming dan die van een politiewoordvoerder, die ik hier niet heb gezien. Ik laat de opmerkingen van hem dan ook voor zijn rekening."

Volgens Palmen is zaterdag één persoon naar een ziekenhuis gebracht, maar was deze bezoeker een dag later alweer boven jan. Zaterdagnacht verliep wat onrustig, maar zondag overdag was er weer geen vuiltje aan de lucht, aldus de burgemeester. Wel zijn vier drugsdealers in de kraag gevat en is de politie ingeschakeld toen een festivalganger zich voordeed als medewerker van het evenement. Ook werd haar hulp ingeroepen nadat apparatuur van een dj was vernield.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.