Ongelooflijk! Kiki Bertens wint in Cincinnati na prachtige zege op nummer één Simona Halep

19 augustus 2018 om 22:18
nl
Kiki Bertens heeft zondagavond een prachtige overwinning behaald. De tennisster uit Breda won het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati dankzij een zwaarbevochten en glansrijke zege op de nummer één van de wereld, Simona Halep.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

"Ik kan hier geen woorden voor vinden", zei de dolgelukkige Bertens met een grote trofee in haar hand. "Het was voor mij een ongelooflijk toernooi. Ik heb hier een fantastische week gehad."

Finale
Bertens leverde de eerste set nog in binnen een halfuur (2-6), maar kwam daarna beter in haar spel. De tweede set werd beslist in een tiebreak die door de Bredase met 8-6 werd gewonnen.

Wachten op privacy instellingen...

In de beslissende derde set nam Bertens een 4-1 voorsprong, kon Halep het conditioneel niet meer bijbenen en sloeg de Nederlandse drie games later toe met een machtige ace: 6-2.

Het was de eerste keer dat Bertens een titel pakte op hardcourt en het is ontegenzeggelijk  de grootste zege uit haar carrière. Ze won eerder deze week al van topspeelsters als Caroline Wozniacki, Elina Svitolina en Petra Kvitova. Bertens komt door de overwinning op de dertiende plaats op de wereldranglijst.

Ook voor de portemonnee was het een prima resultaat. Bertens neemt dankzij haar huzarenstukje maar liefst 530.000 dollar mee naar huis. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.