Video

'Veel meer drugs op Decibel dan burgemeester Palmen zegt'

20 augustus 2018 om 09:51
nl
De politiebonden geloven niet dat het festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek zo rustig is verlopen als burgemeester Ryan Palmen het voorspiegelt. Vooral als het gaat om drugshandel- en gebruik schetst Palmen een te rooskleurig beeld, stelt Maarten Brink van de politiebond ACP.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

“De burgemeester zegt dat er zeventien gevallen waren van drugshandel of drugsgebruik. De afgelopen jaren hebben wij veel meer aanhoudingen verricht op het gebied van drugs. Bovendien horen wij van mensen die op Decibel waren, andere verhalen”, aldus Brink.

 

 

'Meer gehandeld en gebruikt'
Hij vervolgt: “We weten dat er veel drugs gehandeld en gebruikt is op dat festival. We hebben contact gehad met mensen die op Decibel zijn geweest en spreken met journalisten natuurlijk. Daardoor hebben wij een ander beeld van hoe het gegaan is.” Brink laat weten dat de bonden zich nog beraden op een gepaste reactie richting burgemeester Palmen.

Overigens zijn de bonden het wel eens met de waarneming van Palmen, dat er weinig tot geen geweldsproblemen zijn voorgevallen. De politie liet tijdens het festival alle kleine problemen links liggen. Agenten in Zeeland en West-Brabant zijn de werkdruk en het gebrek aan capaciteit helemaal zat en voerden daarom actie.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.