Brrr... vrijdag halen we de 20 graden niet meer

20 augustus 2018 om 10:54
nl
Een winterjas, sjaal en handschoenen, zover is het nog niet. Maar lange mouwen en een zomerjas zijn vanaf vrijdag zeker geen overbodige luxe. Voor het eerst sinds 22 juni komt de temperatuur dan in Eindhoven en Gilze Rijen bijvoorbeeld niet boven de twintig graden, zo verwacht Moniek Wulms van MeteoGroup. We moeten het vrijdag in heel de provincie volgens de weervrouw doen met een schamele 17 à 18 graden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Zaterdag blijft de maximumtemperatuur waarschijnlijk zelfs steken op 16 graden. En ook zondag halen we de 20 graden niet. Wulms typeert het weer vanaf vrijdag als een ‘zomerdip’. “Met meer wind en wat regen voelt het ook meteen wat killer aan.” 

Wachten op privacy instellingen...

Geen reden voor chagrijn wat ons betreft. Want in plaats van de droge witte wijn en de rosé is het bij deze temperaturen wel weer eens tijd om te genieten van een heerlijke volle rode wijn. Of wat te denken van een wat zwaarder biertje of misschien wel een warme chocolademelk met slagroom?

Dip van paar dagen
In Eindhoven en op het weerstation in de gemeente Gilze en Rijen moeten we dus terug tot 22 juni om in deze recordzomer bij een maximumtemperatuur van onder de twintig graden uit te komen. Toen bleef de thermometer daar steken op 16,5 graden. In Volkel werd het op 24 juni met 19,2 graden voor het laatst niet warmer dan 20 graden.

Terwijl mensen in Woensdrecht en omgeving zich wellicht 10 juli nog kunnen herinneren als een behoorlijk koude dag. Het werd daar toen niet warmer dan 18 graden. Vanaf vrijdag gaat het om een dip van een paar dagen, daarna klimt de temperatuur alweer, zo verwacht Wulms.

De recordzomer is door de zomerdip volgens de weervrouw echt niet in gevaar. De zomer van 2003 staat nu nog in de boeken als de warmste ooit. Maar 2018 gaat deze ‘titel’ volgens haar absoluut overnemen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!