Maarten van der Weijden hint op stoppen in Dokkum: 'Leeuwarden wordt ingewikkeld' - Omroep Brabant
Video

Maarten van der Weijden hint op stoppen in Dokkum: 'Leeuwarden wordt ingewikkeld'

20 augustus 2018 om 12:20
nl
Het is nog maar zeer de vraag of zwemmer Maarten van der Weijden de 200 kilometer van de 11Stedenzwemtocht gaat volbrengen. In een filmpje op de Facebookpagina van zijn eigen foundation hint hij er op dat hij in Dokkum wil stoppen. “In Leeuwarden is er vanavond om zeven uur een mooie afsluiting daar wil ik ook wel graag bij zijn”, zegt hij. “Ik ga nu mijn stinkende best doen voor Dokkum, dan heb ik alle elf de steden gehad.”
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Wachten op privacy instellingen...

In eerste instantie was de verwachting dat Maarten al zwemmend tussen zeven en acht uur op maandagavond in Leeuwarden aan zou komen. Hij begon daar in de nacht van vrijdag op zaterdag ook aan zijn barre zwemtocht van 200 kilometer. Maandagochtend werd bekend dat áls hij doorzwemt tot aan Leeuwarden hij daar pas na middernacht aan zou komen.

Sowieso een held
Maar of hij inderdaad doorgaat tot aan Leeuwarden, is zeer twijfelachtig. “Ik hoop dat ik Dokkum ga halen”, laat hij maandag eind van de ochtend weten. “Ik heb zitten rekenen en Leeuwarden gaat ingewikkeld worden.” 

Hij kan namelijk niet al zwemmend rond zeven uur in die stad aankomen en daar de festiviteiten mee maken. Wil hij meefeesten dan zal hij eerder moeten stoppen. Daarmee lijkt hij niet verder te willen zwemmen na Dokkum. "Het is zwaar voor Maarten", laat een woordvoerder weten. "En daarbij is stoppen altijd een optie."

 

Wachten op privacy instellingen...

Of hij het wel of niet haalt, een held is hij sowieso. Veel mensen zijn geraakt door zijn actie. “Ik heb zo met hem te doen. Ik hoop dat hij het haalt”, vertelt een vrouw met tranen in haar ogen langs de kant in Bartlehiem. Rond half elf kwam hij daar langs het zo bekende bruggetje van de Elfstedentocht op de schaats.

 

Kijk hier live naar de 11Stedenzwemtocht

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.