Zieke Maarten van der Weijden kan geen medicijnen binnenhouden, maar wil per se naar huldiging - Omroep Brabant
Video

Zieke Maarten van der Weijden kan geen medicijnen binnenhouden, maar wil per se naar huldiging

20 augustus 2018 om 13:28
nl
Zwemmer Maarten van der Weijden slaapt in het ziekenhuis in Leeuwarden. Het lijkt weer redelijk goed met hem te gaan, nadat hij maandag zijn 11Stedenzwemtocht had moeten opgeven. Medicijnen kan hij niet binnenhouden, maar toch is hij vastbesloten om maandagavond naar de huldiging te gaan.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Van der Weijden stopte maandagmiddag zijn monsterlijke 11Stedenzwemtocht.  Oorspronkelijk wilde de oud-olympisch kampioen uit Waspik zijn tocht voor het goede doel eindigen in Leeuwarden. Van der Weijden liet maandagochtend al weten dat hij - net als zaterdag- een pittige nacht had gehad. Maar Dokkum wilde hij sowieso bereiken. "Dan heb ik in ieder geval alle elf steden gehad. 

Wachten op privacy instellingen...

Maar dat is niet gelukt, want na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen moest hij er de brui aan geven. De olympisch kampioen van 2008 besloot even na twaalven een pauze in te lassen, maar werd ziek.

Door misselijkheid kon de 37-jarige zwemmer geen medicijnen binnenhouden. Ook was hij in het water in slaap gevallen. Zijn begeleidend arts vond het niet langer verantwoord om door te gaan. In samenspraak met zijn dokter heeft de zwemmer toen besloten te stoppen. Van der Weijden is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle en om uit te rusten.

Huldiging
Het afsluitende feest in Leeuwarden gaat maandagavond om half acht sowieso door. Of er ook een huldiging in zijn woonplaats Waspik of de gemeente Waalwijk komt, is nog niet bekend. "Burgemeester Nol Kleijngeld is afgereisd naar Friesland. Hij spreekt daar met Maarten en zal het ook hebben over een eventuele huldiging", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Wachten op privacy instellingen...

Niettemin haalde de olympisch zwemmer, die tijdens zijn loopbaan leukemie kreeg, met zijn zwemactie al ruim acht ton binnen voor kankeronderzoek. Hij begon zaterdagochtend vroeg in Leeuwarden en zou volgens plan maandagavond daar ook weer finishen. 

Waterkwaliteit
Mensen die een stukje met Van der Weijden mee zouden zwemmen om zo via sponsoren ook geld op te halen, werd dat niet toegestaan. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast.  

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.