Transportbedrijven werken beter samen: dagelijks in de Brabantse spits 290 minder vrachtwagens - Omroep Brabant
Video

Transportbedrijven werken beter samen: dagelijks in de Brabantse spits 290 minder vrachtwagens

21 augustus 2018 om 08:30
nl
Transportbedrijven zetten zich in om de drukte op de Brabantse wegen aan te pakken. Dagelijks rijden er nu 290 minder vrachtwagens over de Brabantse wegen tijdens de spits. Dit is het resultaat van onderlinge afspraken die 23 bedrijven in de transportsector hebben gemaakt. Zo werden er leveringen verplaatst naar de avond en nacht. Ook worden er steeds meer ladingen gecombineerd, zodat er minder ruimte in de trucks en bussen onbenut blijft.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

De afspraken zijn het resultaat van een samenwerkingsproject 'Logistiek in Brabant'. 

Langere en zwaardere vrachtautocombinaties
Door het gebruik van Ecocombi's, ook wel LZV of langere en zwaardere vrachtautocombinaties genoemd, kan er worden bespaard op het aantal ritten. "Met één nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,’ vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten. "En dat is nog maar één van de maatregelen die we hebben ingevoerd. Wij zijn echt op ideeën gebracht door het programma."

De tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


Mario Heeren van Van Wanrooy in Oosterhout: "Het wordt steeds drukker op de Brabantse wegen. Alles wat je zelf kan bijdragen aan vermindering daarvan is meegenomen. En als je de klant daarmee ook kan ontzorgen, is het helemaal mooi. We plaatsen nu standtrailers bij een aantal klanten, die zij vullen op voor hun rustige uren en wij halen deze buiten de spits op.’ 

Marktplaats
Ook is er de 'Marktplaats voor Logistiek' opgezet waar bedrijven oplossingen aanbieden om buiten de spits leveringen te doen. Ook wordt hier alternatief vervoer aangeboden - zoals het spoor of de binnenvaart - en bestaat de mogelijkheid om lege containers te vullen met de vracht van andere bedrijven.

De tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg: "Door kennis en expertise uit te wisselen, ontstaan slimme transportoplossingen. Het programma Logistiek in Brabant heeft nu al goede resultaten opgeleverd, maar dat kan zeker nog beter. We dagen alle transportbedrijven dan ook uit om óók innovaties door te voeren in het eigen logistieke proces". 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

"Brabant vertoont sterke economische groeicijfers. Door ons mobiliteitsgedrag aan te passen, zorgen we samen voor een beter bereikbare provincie", aldus wethouder Jacobs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.